Makkelijk bereikbare stranden

Makkelijk bereikbare stranden

Nederland heeft een prachtig lange kustlijn, maar niet alle stranden zijn even makkelijk bereikbaar. Misschien heb je geen auto of heb je geen zin om een parkeerplekje te zoeken bij het strand. Dit zijn vier makkelijk bereikbare stranden waar je met het OV, de scooter of de fiets naartoe kunt.

Scheveningen

Scheveningen is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf de stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor kun je de tram of bus pakken richting het strand. Je bent nog zo’n 15 tot 20 minuten onderweg vanaf het station. De trams en bussen rijden de hele dag door richting Scheveningen. Er vertrekt ongeveer iedere 10 minuten wel een tram of bus, waardoor je niet lang hoeft te wachten op je overstap. Hagenezen zelf kunnen ook met de fiets of de scooter naar het strand. Een scooter is een stuk goedkoper dan de auto. Zo betaal je minder voor een scooterverzekering en heb je niet te maken met hoge parkeerkosten bij een dagje strand.

Zandvoort

Het is wel heel makkelijk om zonder auto aan te komen op het strand van Zandvoort. Zandvoort heeft namelijk een eigen treinstation. Zo kom je uitgerust op het strand aan omdat jij niet in de file staat en ook niet op zoek hoeft naar een parkeerplekje. Zeker in de zomer tijdens warme dagen valt het aan te raden om op tijd richting het strand te vertrekken met de trein. Ook in de winter kan het prettig zijn om met het OV een bezoek aan het strand te brengen. Onderweg kun je lekker ontspannen en bijvoorbeeld een boekje lezen. Neem een kijkje op de webcam om te zien hoe het weer is op het strand.

Hoek van Holland

Je kunt zowel met de trein als met de metro naar het strand van Hoek van Holland. Rotterdammers gaan hier graag een dagje naar het strand, omdat dit eenvoudig bereikbaar is. Metro B rijdt tussen Nesselande en Hoek van Holland Haven op de Hoekse Lijn. Momenteel is het nog ongeveer een half uur wandelen vanaf het metrostation richting het strand of je kunt de bus pakken. Het is de bedoeling dat de metrolijn wordt verlengd naar het strand van Hoek van Holland. Het staat op de planning dat de metro naar het strand gaat rijden voor het badseizoen van 2022.

Renesse

De stranden van Zeeland zijn wat moeilijker te bereiken met het OV dan de stranden in Zuid- en Noord-Holland. Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden. Houd wel rekening met een wat langere reistijd. Het strand van Renesse is populair bij Nederlanders, Duitsers en Belgen. Wil je vanuit het noorden of oosten van Nederland naar Renesse reizen? Pak dan de trein naar Rotterdam en stap op Centraal Station Rotterdam over op de interliner naar Zierikzee. Hier neem je vervolgens de bus naar Renesse.