Kind vermist op het strand?

Zo raak je je kind niet kwijt op het strand (en zo vind je ‘m terug)

Heerlijk, een hele zomer met je gezin op het strand. Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw nieuwsgierige kleuter niet uit het oog verliest? 

Reddingsbrigade Nederland geeft tips.

1. Herkenningspunten

Spreek voordat jullie het strandlaken uitslaan een herkenbaar punt af: een strandtent, verdwaalpaal of herkenbare kinderafbeelding. Als jullie kind de weg kwijt is, hoeft-ie alleen maar naar dat punt te lopen. Ben je met meerdere kinderen van verschillende ouders? Spreek met de ouders af wie op welk kind past of houd afwisselend een oog in het zeil.

2. Polsbandje

Zorg ervoor dat jullie kind een polsbandje draagt met daarop de naam en telefoonnummer van jou of je partner. Laad je mobiele telefoon op voordat jullie weggaan én check of je voldoende bereik hebt. In plaats van een polsbandje kan je ook een ID-ketting kopen, ook wel bekend als SOS-naamplaatje. Hierop kun je meer informatie kwijt en ze zijn ook nog eens stoer.

3. Lifeguards

Ga alleen het water in op plaatsen waar gekwalificeerde lifeguards toezicht houden. Zo is er altijd snel hulp, mocht dat nodig zijn.

4. Geen vlinderbandjes

Gebruik in zee of water met stroming geen vlinderbandjes bij je kind. Het lijkt misschien veilig, maar door de invloed van de wind, stroming en golfslag drijven kinderen juist sneller van je weg. Nog geen zwemdiploma? Ga dan altijd mee het water in en zorg dat je nooit op meer dan een armlengte afstand van je kind bent. En ga niet dieper dan zijn of haar knieën.

5. Kind kwijt. En nu?!

Kan je je kind niet meer vinden en zie je hem ook niet bij het afgesproken herkenningspunt? Waarschuw direct de reddingsbrigade en begin met zoeken. Goed om te weten: een verdwaald kind loopt meestal met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak tegen de wind in.

Bron: https://www.kekmama.nl/artikel/de-deur-uit/zo-raak-je-je-kind-niet-kwijt-op-het-strand-en-zo-vind-je-m-terug