Paard op hol op strand Wassenaarseslag: drie gewonden


Op het strand van de Wassenaarseslag (provincie Zuid-Holland) is maandagmiddag een paard op hol geslagen. Daarbij raakten drie personen gewond. Het gaat om twee ruiters die van hun paard vielen en een wandelaar. Die werd door een paard omver gelopen.

Lees verder bij de bron: horses
Photo by Philippe Oursel on Unsplash

Het Groene Strand op de Wadden


Afgelopen september werden de eerste drie Groene Strand Wimpels uitgereikt in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland! Het Groene Strand is gestart in deze drie regio’s en richt zich vanaf nu ook op de Waddeneilanden.

Lees verder bij de bron: landschappen
Photo by Theo Aartsma on Unsplash

TBS Voor Dader Verkrachtingspoging Op Wassenaarse Strand


Een Eindhovenaar is veroordeeld tot TBS met dwangverpleging vanwege een verkrachtingspoging op het Wassenaarse strand. Een Amerikaanse vrouw werd daar vorig jaar op oudejaarsavond bijna slachtoffer van verkrachting. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Lees verder bij de bron: wassenaarders
Photo by Tingey Injury Law Firm on Unsplash

Vijf leuke strandtenten in de winter (zodra het weer mag)

Vijf leuke strandtenten in de winter (zodra het weer mag)

Ook in de winter is het fijn om naar het strand te gaan. De dag is helemaal geslaagd als je daarna bij een strandtent kunt opwarmen met een warme chocomelk of een glas rode wijn. Wij zetten de vijf leukste strandtenten van Nederland voor jou op een rijtje, waar je ook in de winter gezellig zit. De meeste van deze strandtenten beschikken over prima parkeergelegenheid. Dus of je nou in een occasion met wat jaartjes ervaring rijdt, of dat een gloednieuwe auto leasen op jouw werk standaard is, hier leg je in elk seizoen zonder problemen aan.

1. Club Zand – Castricum

Club Zand is de meest bekende strandtent van Castricum. Er heerst een relaxte sfeer. De bohemien inrichting, open haard en schapenvellen zorgen voor een ultiem wintergevoel. Bij Club Zand kun je terecht voor een ontbijt, lunch of diner. Ze doen aan ‘shared dining’, wat betekent dat er meerdere gerechten op je tafel worden gezet. Echt ideaal als je met een grote groep bent!

2. Aloha – Wijk aan Zee

Ook Aloha is het hele jaar geopend. Dit is een relaxte hang-out aan de Noordpier in Wijk aan Zee. Ze serveren lekker eten, goede koffie en verse sappen. Aloha werkt zo veel mogelijk met biologische producten. Ook voor wekelijkse Yoga & Bootcamp lessen, kun je bij Aloha terecht. Parkeren is gratis, dus je zet je auto gemakkelijk in de buurt. 

3. Winterlodge – Noordwijk

Bij Winterlodge kun je, zoals de naam al doet vermoeden, heerlijk vertoeven in de wintermaanden. Je kunt er genieten van het knisperende haardvuur, een verse pizza uit de pizzaoven, verse soep en nog veel meer. De winterlodge is een van de weinige strandtenten in Noordwijk die ook in de winter geopend zijn. De voorkant van de lodge bestaat uit een glazen kas, die prachtig uitzicht biedt op het strand en de (ondergaande) zon.

4. Republiek Bloemendaal – Bloemendaal

Republiek Bloemendaal is de perfecte plek om te ontspannen na een lange strandwandeling. Het interieur is onlangs volledig vernieuwd en op het menu staan natuurlijke elementen centraal, die met liefde en aandacht worden geselecteerd en geserveerd. Zo kun je genieten van een healthy breakfast, maar ook heerlijke snacks voor bij de borrel.

5. San Blas – Overveen

Bij strandpaviljoen San Blas heerst het hele jaar door een tropisch gevoel. Door de kleuren en de inrichting, heb je het gevoel alsof je in Zuid-Amerika zit. Dit is echt ideaal als je op zoek bent naar een summer vibe in de winter. Na een strandwandeling, liggen er binnen heel veel spelletjes op je te wachten. San Blas heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het pand is goed geïsoleerd, er liggen zonnepanelen op het dak én er wordt zo min mogelijk afval geproduceerd. Alle producten worden namelijk zonder verpakking geleverd.

Eerste alarmering van 2022 KNRM station Noordwijk


Op nieuwjaarsdag omstreeks 15:15u. is het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM station Noordwijk gealarmeerd ter assistentie van de ambulancedienst op het strand van Noordwijk. Ter hoogte van strandafrit 1c in Noordwijk was een persoon tijdens een strandwandeling onwel geworden. 

Lees verder bij de bron: KNRM
Foto: KNRM 

Respect! Burgemeester duikt koude water bij Strand Zomer in


Burgemeester Robbert-Jan van Duijn is het nieuwe jaar fris begonnen. Hij dook vanmiddag het koude water – ongeveer 4 a 5 graden – bij Strand Zomer aan het Meijepad in Nieuwkoop in.

Lees verder bij de bron: nieuwkoper
Foto: Google map

 

Honderden mensen nemen nieuwjaarsduik op Scheveningen


Honderden mensen zijn het nieuwe jaar begonnen met een frisse duik in de zee bij Scheveningen. Ondanks dat de officiële Nieuwjaarsduik is afgelast, waren er toch veel mensen op het strand om het water in te gaan.

Lees verder bij de bron: denhaagfm
Photo by Jeroen Maas on Unsplash

NOG GEEN BEELDKWALITEITSPLAN STRAND HOEK VAN HOLLAND


Het blijft onduidelijk waar het beloofde beeldkwaliteitsplan blijft voor het strand van Hoek van Holland, dat eerder dit jaar is beloofd door Wijkmanager Bart Boerema (Strandzaken). Ondanks aandringen tijdens de vergadering van de Gebiedscommissie blijft een deugdelijke verklaring achterwege vanuit de gemeente Rotterdam.

Lees verder bij de bron: schiedamsnieuws
Photo by Valentina Giarre on Unsplash

Loslopende hond bijt jong zeehondje dood, gemeente én vrijwilligers doen oproep: “Houd je hond aan de leiband”


Op het strand van Oostduinkerke werd zondag een zieltogend zeehondje aangetroffen dat net een gevecht had ondergaan met een loslopende hond. De zeehond kon niet meer gered worden. De gemeente Koksijde en het NorthSealTeam doen nu een oproep: “Houd rekening met de zeehonden en hou je hond aan de leiband.”

Lees verder bij de bron: GVA
Photo by Julia Fiander on Unsplash

 

Druk 2021 voor vrijwillige Westlandse reddingsbrigades


Kitesurfers in nood, zwemmers die door de golven worden meegesleurd of strandgasten die flauwvallen. Met bijna ruim 380 acties langs de Westlandse kust hebben de Westlandse reddingsbrigades na het topjaar 2020 ook een druk 2021 gekend.

Lees verder bij de bron: hethelewestland
Photo by Ronnie Overgoor on Unsplash

Eindelijk een nieuwe voorzitter voor De Zeeuwse Kust: ‘mij kunnen ze niet remmen’


ZPC De Zeeuwse Kust (DZK), de succesvolste zwemvereniging van Zeeland, heeft na twee jaar lang eindelijk een nieuwe voorzitter. Cees Bergmans is de naam. Deze enthousiasteling is vijf jaar geleden in aanraking gekomen met de club door zijn kleindochter. Sindsdien heeft hij DZK altijd gesteund als verenigingslid. Nu gaat hij dat doen als voorzitter.

Lees verder bij de bron: PZC
Photo by Alexander Schimmeck on Unsplash

Spanje verbiedt roken op strand, overtreders riskeren boete van 2000 euro


Spanje gaat het roken op alle stranden verbieden en geeft plaatselijke gemeenten de mogelijkheid overtreders een boete op te leggen die kan oplopen tot 2.000 euro. Spanje is hiermee het eerste Europese land dat een dergelijke wet invoert.

Lees verder bij de bron: telegraaf
Photo by Pawel Czerwinski on Unsplash

Toch nog feest op Oudejaarsavond: artiesten treden op in De Haagse Vreugdevuren Livestream


Voor het derde jaar op rij gaan op het strand bij Scheveningen en Duindorp met oud en nieuw geen vreugdevuren aan. Om die pijn te verzachten, wordt dit jaar opnieuw een livestream uitgezonden op oudejaarsavond. Haagse artiesten als Dj Outsiders en Dj Chuckie zullen daarin optreden.

Lees verder bij de bron: AD
Photo by Andre Benz on Unsplash

Bijzondere vondst op strand Schiermonnikoog: blauwe haai aangespoeld


Op het strand van Schiermonnikoog is dinsdag een blauwe haai gevonden. Dat is bijzonder, want het leefgebied van de blauwe haai beslaat normaal gesproken de Atlantische Oceaan, niet de Waddenzee. De haai leeft niet meer.

Lees verder bij de bron: omropfryslan
Photo by: Afbeelding van Katrina_S via Pixabay

Weer gratis parkeren bij het strand voor inwoners Noord-Beveland


Inwoners van Noord-Beveland kunnen ook het komende jaar weer gratis parkeren bij het Banjaardstrand. De gemeente heeft besloten de actie voor de inwoners met een jaar te verlengen.

Lees verder bij de bron: PZC
Photo by Isaac Burke on Unsplash