Extra aandacht voor segment binnen de horeca | de strandtenten

Het is duidelijk dat de hele Horeca in Nederland het zeer zwaar te verduren heeft door de gevolgen van het Corona virus. Om dit vreselijke virus weerstand te bieden is vanaf zondag besloten om alle restaurants, cafe’s, partycenta, lunchrooms etc te sluiten. De horecaondernemers staan hier vierkant achter, dat blijkt gelukkig uit de vele reacties.

Een relatief kleine, en misschien vergeten groep ondernemers binnen dit segment, krijgt door deze sluiting te maken met extra, zeer forse financiële problemen.

 

Dat zijn de paviljoens op ons strand.

Op het strand van Kijkduin is Brigitte van Benschop al 20 jaar lang de eigenaresse van Beachclub Titus en Beachclub At Sea en bouwt 20 jaar lang ieder jaar, zelf haar zaken weer op.

Ieder jaar mogen wij vanaf 1 maart op het strand van Kijkduin beginnen om onze strandtenten op te gaan bouwen, om dan tussen 10 en 15 maart voor onze gasten open te gaan. Wij waren inderdaad op zondag 15 voor het eerst open en met € 760 omzet op de kassa, werd om 17.00 aangegeven dat wij om 18.00 weer gesloten moesten zijn. Persoonlijk vind ik dit een terechte beslissing en sta ik hier 100% achter, immers de gezondheid van onze gasten, maar ook onze medewerkers staat bij mij voorop.

Wij zijn echter het enigste segment binnen de algemene horeca die te maken heeft met zeer forse investeringen alvorens open te kunnen gaan en om het eerste kopje koffie te kunnen schenken. Hierbij moet je denken aan de kosten voor de opslag tijdens de wintermaanden, de kranen om alle containers op de plaats te zetten, de specialist Piet Meerkerk die met verantwoording en veiligheid de paviljoens op bouwt, alle bedrijven die ons voorzien van water, electra, gas, koffieapparatuur, vaatwasmachines etc etc. Het is eigenlijk te veel om op te noemen. Je moet je ook voorstellen dat er op 5 maart bij ons op het strand 22 containers staan die allemaal een voor een “met t handje” uitgepakt en leeggehaald moeten worden door een team medewerkers, bestaande uit 20 man.

Globaal kun je stellen dat op 15 maart, dat alles weer staat en functioneert, ieder paviljoen grofweg € 60.000 euro verder is qua “opbouw”. Het is dus niet alleen “de zaak dichtdoen” en de algemene en doorlopende kosten proberen te dragen, maar het is vooral en juist deze dikke post die nu een hap uit mijn budget heeft genomen, zonder dat daar omzet tegenover staat.

Ik wil wel aangeven dat ik heel blij ben met de snelle voorzieningen die door onze regering zijn getroffen. Men denkt, voelt en acteert met ons mee om de uitgaven en schade zoveel mogelijk te beperken. Dikke pluim voor Mark Rutte en ‘zijn team”. Op 1 maart heb ik ook 8 medewerkers in vaste dienst genomen om vol het seizoen in te gaan, dus deze 90% WTV (Werk Tijd Verkorting) komt als een “geschenk uit de hemel”.

Mijn “ergste” ervaring uit het verleden was dat ik tijdens een storm, s’nachts werd opgebeld met de boodschap dat mijn containers en paviljoen voor de kust van Scheveningen dreven en of ik ze even op wilde halen. Deze plaats is nu overgenomen door dit vreselijke virus.

De toekomst? Ondanks de forse investering, de vele geannuleerde partijen en geen gasten meer te kunnen verwelkomen, gaan wij vol goede moed richting 6 april, wel met in het achterhoofd dat het waarschijnlijk nog langer gaat duren. Ik hoop dat, als alles weer voorbij is, heel Nederland weer volop ons komt bezoeken en weer mooie partijen gaan boeken.

Maar ik hoop eigenlijk nog veel meer dat alle kwetsbare mensen, zoals de ouderen en de zwakkeren onder ons, dit drama goed doorkomen. In verhouding met hen is mijn probleem eigenlijk niets. De afgelopen weken heb ik mij ook weer gerealiseerd dat alleen met het fantastische team van medewerkers om mij heen “de opstanding” weer mogelijk kan maken. Zonder hen ben ik machteloos!
Bron: Interview Brigitte van Benschop _ Titus _ Kijkduin

Kustgemeenten vormen fonds voor ophogen van het strand


Vijf Zeeuwse kustgemeenten willen jaarlijks geld reserveren zodat ze zelf het ophogen van stranden kunnen betalen op de momenten dat Rijkswaterstaat dat niet doet. Ook wordt op steun van strandpaviljoenhouders gerekend. 
Lees verder bij de bron: PZC

Horecabeurs Goes 2020


Kijk naar van afgelopen 9-10 Maart Horecabeurs Goes
Klik hier: Strand Nederland

Help strandtenthouders”geen pacht tot 6 april”


De fractie van Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil dat het college de strandtenthouders (op korte termijn) helpt door hen vrijstelling te geven van het betalen van pacht gedurende de situatie dat alle horeca in Nederland verplicht zijn gesloten. Ralf Sluijs deed zijn oproep in vragen aan het college zondagavond, kort na het bekend worden van de gedwongen sluiting van de horeca.
Lees verder bij de bron: dagblad070

Bredase horeca deelt nu hun voedsel uit aan hen die het nodig hebben


,,We willen zoveel mogelijk mensen blij maken en we gaan hier door tot het op is”, zegt Johan de Vos namens Koninklijke Horeca Nederland (KHN), regio Breda. Hij wijst op de tafels en de kratten vol goederen op de parkeerplaats van Strand Binnen. 
Lees verder bij de bron: bndestem

Volle stranden na afgelasten sportactiviteiten: “Alles is dicht en je moet toch wat”


Ouders zijn massaal met hun kinderen naar het strand gegaan nu allerlei sportactiviteiten zijn afgelast vanwege het coronavirus. Het strand van Wijk aan Zee was aanzienlijk drukker dan normaal.
Lees verder bij de bron: nhnieuws

Vanaf maandag alle scholen, sportclubs en horeca dicht


De scholen en kinderopvangcentra gaan morgen niet open en ook de horeca moet de deuren sluiten. Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, wordt opvang geregeld, zodat ze aan het werk kunnen blijven. Dat bevestigen Haagse bronnen.

Cafés en restaurants moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan, net als sportkantines. Dit weekend bleek dat veel mensen weinig boodschap hadden aan de adviezen om een beetje uit elkaars buurt te blijven; in veel steden zaten horecagelegenheden en terrassen vol.
Lees verder bij de bron: NOS

Zand naar het strand dragen: strand Camperduin weer iets aangevuld


Een graafmachine op een berg zand: het ziet eruit als een uit de hand gelopen speelplaats van een jongetje op het strand. Strandpaviljoen Luctor et Emergo is druk bezig met het verplaatsen van het zand in Camperduin. Dankzij de heftige stormen van begin februari was er weinig zand op het strand en lag alles achter het paviljoen.
Lees verder bij de bron: nhnieuws

Net een nieuw slaaphuisje laten bouwen en dan mag het niet op het strand


Op Walcheren wordt ongeduldig gewacht op het antwoord van minister Cora van Nieuwenhuizen op de vraag of dit seizoen het strand opgehoogd wordt. Zonder die ophoging is er deze zomer geen plek op het strand voor zo’n dertig slaaphuisjes en ook voor sommige strandcabines moet een andere plek worden gezocht.
Lees verder bij de bron: omroepzeeland

Westbeach nog steeds niet aangemerkt als tiende strandpaviljoen


Het geduld van strandondernemer Paul Verhoeven wordt zwaar op de proef gesteld. Al sinds 2013 probeert hij voor zijn surfclub Westbeach in Monster een horecavergunning te krijgen, maar dat is nog niet gelukt. Toch blijft Verhoeven optimistisch en hoopt hij binnen een paar maanden een punt achter alle procedures te zetten. “Hopelijk worden er knopen doorgehakt, daar zijn wij aan toe.”
Lees verder bij de bron: WOS

STAATSBOSBEHEER WAARSCHUWT WANDELAARS VOOR DRIJFZAND OP TEXEL


Niets lekkerder dan uitwaaien op het strand. Tenzij je in drijfzand belandt. Staatsbosbeheer probeert het te voorkomen en plaatste deze week waarschuwingsborden op Texel.  Daar kwamen afgelopen maand meerdere mensen vast te zitten in het zand van natuurgebied De Slufter.
Lees verder bij de bron: Linda

 

Lentegevoel op Schiermonnikoog


Er is noodweer voorspeld voor Schiermonnikoog, maar het dient zich pas ’s middags aan. ’s Morgens is het droog. De zon breekt zelfs door en uit de wind is het lente. Wat een meevaller. Op naar de duinen, de kwelder en het strand.
Lees verder bij de bron: Trouw

Goed nieuws voor ‘vuilopruimer’ Jan: afvalbakken mogen terug op strand Texel


Grote consternatie, twee weken geleden. Jan van der Star gaf aan niet meer met zijn auto op het strand van De Koog tot De Slufter te mogen om het afval op te ruimen. De gemeente wilde niet meer hebben dat hij er zou komen, met boze opruimers tot gevolg. Een gesprek later is ze bijgedraaid: de bakken komen terug.
Lees verder bij de bron: nhnieuws

Horner wil natuurschade strand Zandvoort voorkomen: “Misschien gaan we lopen”


Red Bull-teambaas Christian Horner wil natuurschade aan het strand van Zandvoort voorkomen. “We zorgen er voor dat iedereen op tijd zonder overlast te veroorzaken op het circuit komt.”
Lees verder bij de bron: racingnews365

Wat voor afval raap je wel en niet op bij een strandschoonmaak?


Zo’n zestig vrijwilligers raapten de afgelopen twee weken afval op van het Terschellingse Noordzeestrand tijdens de 29e editie van het milieujutten. Het evenement is helemaal volgeboekt, maar je kunt altijd op eigen houtje afval van het strand rapen. Wat moet je dan wel en niet doen?
Lees verder bij de bron: NU