Kidsday 2019 bij St(r)andplaats Nederzandt

Noordwijk –St(r)andplaats Nederzandt staat op zondag 15 september  a.s. weer volledige in het teken van de kids! Kidsday 2019, het kinderfestijn van de Bollenstreek.

Dit jaar is Kidsday nog uitgebreider dan anders. Kom lekker springen op de luchtkussen met de beats van Dj Kevin, spelen in de natuurspeeltuin en pannenkoeken eten in het pannenkoekenkasteel. De hele middag zijn er ook allerlei activiteiten en workshops, zoals surfen met BeachBreak, strandjutten met  Moedertje Groen, schminken met de Toverkist en je kunt de hele middag knuffelen met pony’s! Kindercircus Atleta geeft demonstraties en natuurlijk kun je ook meedoen!. Ook kun je weer een lekkere suikerspin en popcorn halen bij Candybabe!

Programma Kidsday 15 september:

Van 12.00 – 17.00:
– Luchtkussenfestival van Have Fun Events
– Schminken met de Toverkist
– DJ Kevin draait de hele middag
– Heerlijke suikerspinnen van Candybabe
– Spelen in onze fantastische natuurspeeltuin Speelzandt

Workshops / activiteiten: 
12.00 – 14.00 Kids surfclinic van BeachBreak 
13.00 – 16.00 Strandjutten met Moedertje Groen
13.30 – 15.30 Pony’s knuffelen met Simone van der Slot
14.00 – 15.00 Voorstelling en workshop van Circus Atleta
15.00 – 17.00 Kids surfclinic van BeachBreak

De entree is gratis.

Bron: https://nederzandt.nl/

Egmondse strandhuisjes verdwijnen naar winterstandplaats: “Altijd triestig”


Het jaarlijkse weghalen van de strandhuisjes is momenteel in volle gang op het strand van Egmond aan Zee. Nog tot en met zaterdag worden de huisjes weggehaald en gestald op de winterstandplaats. Voor de huiseigenaren is dat toch echt het teken dat de zomer erop zit: “Het is altijd echt het eind, het is klaar, weer een jaar voorbij.”
Lees verder bij de bron: nhnieuws

Een familie op het dak van een schip bij strandpaviljoen Klavertje Vier in Groote Keeten


’Een stuk plezier op het strand, een familie op het dak van een schip,’ legt Eric Griek (kunstenaar en wilgenvlechter van De Bleeslat in Sint Maartensvlotbrug) de betekenis van het kunstwerk voor de deur van strandpaviljoen Klavertje Vier in Groote Keeten uit.
Lees verder bij de bron: noordhollandsdagblad

Paraffine op strand Ameland


Het strand van Ameland is bevuild met brokken paraffine. Om oost is weinig tot niks aangespoeld, maar vanaf Nes richting Ballum en verder is het op het vloedmerk een drama met de kaarsvetachtige substantie. Het wordt sinds zondagmiddag op de stranden van Terschelling en Ameland aangetroffen.
Lees verder bij de bron: persbureau-ameland

‘Het was een zwarte dag voor Zoutelande’


Hij noemt het een zwarte dag voor Zoutelande, 23 juli 2019. Ben Altena, hoofd strandwacht in Zoutelande, is erbij als een 15-jarig meisje uit Limburg om het leven komt bij een botsing tussen een speedboot en een rubberboot. Meerdere medewerkers van de strandwacht Zoutelande hebben slachtofferhulp gekregen na het dodelijke ongeval.

Lees verder bij de bron: Omroep Zeeland
 

Eerste plastic etende schildpad op Bergense strand


Het allernieuwste wapen in de strijd tegen de plastic soep wordt ingezet op het Nederlandse strand. Zondag 8 september 2019 verschijnt TITI, de Trash Turtle, in Bergen aan Zee bij paviljoen Noorderlicht. Een kunstwerk en recycle-container in één. Een schildpad die aandacht vraagt voor de plastic soep en het hergebruiken van PET-flesjes en blikjes.

Lees verder bij de bron: Flessenpost uit bergen

 

Bijzonder beeldje uit scheepswrak te zien in Middelburg bij Erfgoed Zeeland


MIDDELBURG – Hij had het eigenlijk niet mogen opduiken maar het bijzondere beeldje dat Leon Joosse uit een scheepswrak bij Westkapelle meenam, kan nu wel door veel mensen gezien worden. Op zaterdag 14 september bijvoorbeeld, bij Erfgoed Zeeland, tijdens Open Monumentendag.

Lees verder bij de bron: PZC

Schiphol wil serieus onderzoek naar luchthaven op zee


Schipholdirecteur Dick Benschop wil dat er een serieus onderzoek komt naar de mogelijkheid om een luchthaven op zee te bouwen. „En als dat haalbaar is, dan moet je het snel doen. Anders investeer je teveel op land.”

Luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen heeft wel een zogeheten quick scan laten maken, maar dat overzicht van voor- en nadelen is grotendeels gebaseerd op verouderde onderzoeken.

Lees verder bij de bron: Noordhollands dagblad

Bouw van eerste duurzame, zelfvoorzienende nederzetting op Marker Wadden van start


Natuurmonumenten is begonnen met de bouw van de eerste nederzetting op de Marker Wadden, de kunstmatige eilandengroep voor de kust van Lelystad.

De gebouwen krijgen geen aansluiting op openbare nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, water en riolering. Alles wordt ter plekke opgewekt, opgepompt en gezuiverd. ,,Afvalwater zuiveren we zelf, het drinkwater komt uit de duintjes, zonnepanelen zorgen voor stroom”, zegt een woordvoerder van de natuurorganisatie.

Lees verder bij de bron: De Stentor

Het stopcontact staat al voor de Zeeuwse kust. Nu de windmolens nog.


BORSSELE – De windmolens voor de Zeeuwse kust moeten nog worden gebouwd, maar een van de twee stopcontacten waarop ze zullen worden aangesloten staat er al. Tennet, de landelijke beheerder van het stroomnet, meldt dat vandaag trots en heeft er een filmpje van op YouTube geplaatst.

Lees verder bij d bron: AD

Dode grijze zeehond Scheveningen,dode bruinvis Katwijk en Noordwijk


De EHBZ Noordwijk was net bij de melding van de dode bruinvis toen men ook een melding binnen kreeg over een dode zeehond op het strand van Scheveningen. Ook gisteren waren er nog meldingen voor de EHBZ Noordwijk over dode bruinvissen op het strand van Noordwijk ter hoogte van strand afrit 1C. 
Lees verder bij de bron: zeezoogdieren

Bondi Beach: ‘Over anderhalf jaar permanent op strand Molenslag’


Als alles volgens plan verloopt, staan er in februari 2021 twee permanente paviljoens op het strand bij Molenslag in Monster. De plannen van Bondi Beach zijn zó concreet dat het nu alleen nog wachten is op de gemeente Westland.
Lees verder bij de bron: AD

Kustonderhoud Callantsoog vanaf 9 september 2019 van start


Rijkswaterstaat voert vanaf 9 september 2019 kustonderhoud uit bij Callantsoog. Door het aanbrengen van ruim 400.000 m3 zand op het strand houden we de kust van Callantsoog op zijn plaats. 
Lees verder bij de bron: rijkswaterstaat

Brand op Vlieland veroorzaakt door oefenbom Defensie die zijn doel miste


De brand in natuurgebied de Vliehors op Vlieland eerder maandag is veroorzaakt door een oefenbom die zijn doel miste. Dat meldt Defensie. Een F-16 wierp de oefenbom maandag boven het eiland, maar die belandde op de verkeerde plaats.

Lees verder bij de bron: Omrop Fryslân

Vier sterren voor een schoon strand


Ieder jaar wordt door de stichting Nederland Schoon sterren uitgereikt voor de schoonste stranden van Nederland. De uitreiking, dit jaar voor de 15e keer, is een belangrijk instrument om de kust mooi en schoon te houden. De winnaar dit jaar met vijf sterren is Noord-Beveland geworden. Noordwijk en enkele andere gemeenten ontvingen vier sterren. Reden voor wethouder strandzaken Roberto ter Hark de mensen, die er dagelijks voor zorgen dat het strand schoon is, in het zonnetje te zetten.

Lees verder bij de bron: De Noordwijker