Kraampjes vullen de straten van Ouddorp tijdens Toeristendag

Toeristen op Goeree-Overflakkee hoeven zich niet te vervelen. Niet alleen is er zon, zee en strand, maar woensdag is er ook een heuse Toeristendag. Een braderie van meer dan 130 kraampjes vult de straten van het centrum van Ouddorp.
Lees meer bij de bron: https://www.rijnmond.nl/nieuws/170894/Kraampjes-vullen-de-straten-van-Ouddorp-tijdens-Toeristendag

Buitenbaden hebben deze zomer nog geen slechte dag gehad

De openluchtzwembaden doen goede zaken met dit warme weer. Nu het al zo lang warm is, zoeken veel bezoekers verkoeling in het water. “Als wat langer  achter elkaar mooi weer is, raken de mensen uitgekeken op het strand, en dan komen ze naar ons”, aldus bedrijfsleider Iris Oomkens van zwembad De Goudvijver in Serooskerke.
Lees meer bij de bron: https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/buitenbaden-hebben-deze-zomer-nog-geen-slechte-dag-gehad~a8a0767e/

Tienduizenden badgasten laten strand na razend druk weekend achter als vuilnisbelt

Het was maandagochtend geen zicht in Blankenberge: de tienduizenden strandgangers die de badstad afgelopen weekend bezochten, lieten het strand en de Zeedijk opnieuw achter als een heuse vuilnisbelt. 
Lees meer bij de bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180716_03616556

Waarschuwing strand Zwolse Hoek is opgeheven

Zwemmers kunnen weer met een gerust hart het Ketelmeer in bij strand Zwolse Hoek, naast de Ketelbrug in de Noordoostpolder. De Omgevingsdienst heeft de waarschuwing dinsdag opgeheven.
Lees meer bij de bron: https://www.flevopost.nl/nieuws/regio/546138/waarschuwing-strand-zwolse-hoek-is-opgeheven.html

Oppassen in Scheveningen: Hitsige Duitsers verlangen naar seks op strand

Oppassen voor hitsige Duitsers op Scheveningen: het blijkt dat seks op het strand de ultieme vakantiefantasie is van onze oosterburen. Voor 69 procent van de Duitse vrouwen is het de ‘natte’ droom om seks te hebben op het strand, voor 57 procent van de mannen is dat het geval, zo blijkt uit onderzoek van online datingsite ElitePartner. 
Lees meer bij de bron: https://www.ad.nl/den-haag/oppassen-in-scheveningen-hitsige-duitsers-verlangen-naar-seks-op-strand~afb24f5b/

Focus op recyclen bij zesde editie strandschoonmaak

Tijdens de jaarlijkse schoonmaakactie op de Noordzeekust van Stichting Noordzee, die ook langsgaat bij kustgebieden in onze provincie, wordt een proef gedaan met het recyclen van plastic afval.
Lees meer bij de bron: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/228212/Focus-op-recyclen-bij-zesde-editie-strandschoonmaak

Verstandelijk beperkte Duitse in goede gezondheid gevonden op strand Julianadorp

Hulpdiensten hebben woensdagmorgen gezocht naar ’een vermist persoon’ op het strand van Julianadorp. Om 11 uur werd een Burgernetbericht verstuurd, een half uur later was de vrouw weer terecht.
Lees meer bij de bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/verstandelijk-beperkte-duitse-goede-gezondheid-gevonden-op-strand-julianadorp?items_per_page=20

Waterdunen

Wie de kust tussen Breskens en Groede bezoekt, kan het niet missen. Direct achter de dijk ontstaat een nieuw natuurgebied van 350 ha: Waterdunen. Een bijzondere plek waar kustversterking, recreatie en natuur samenkomen.
Lees meer bij de bron: https://www.zeeuwseankers.nl/verhaal/waterdunen

Record aantal vermissingen op het strand: dit is de oorzaak

Een kind dat op het strand zijn ouders kwijtraakt, is van alle tijden. Maar het worden er wel steeds meer, waarschuwt de reddingsbrigade. Eerder deze maand waren er in één weekend veertig tot vijftig kinderen kwijt op het Scheveningse strand, een record. Voor een deel zijn de ouders zelf schuldig.
Lees meer bij de bron: http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/823784/record-aantal-vermissingen-op-het-strand-dit-is-de-oorzaak.html

Suriname aan het Strand: zondag 26 augustus op Kijkduin

Op zondag 26 augustus 2018 kun je weer genieten van een nieuwe editie van SURINAME AAN HET STRAND! Van 18.00u – 23.30u wordt het weer Surinaams gezellig in Strandtent 14 op het strand van Kijkduin (Den Haag). Met heerlijke Surinaamse live muziek, Surinaams eten en een unieke Surinaamse vibe sluiten we op die zondag de zomer van 2018 weer af.
Lees meer bij de bron: https://www.waterkant.net/suriname/2018/07/16/suriname-aan-het-strand-zondag-26-augustus-op-kijkduin/

Zwemmer vermist in Amsterdamse IJmeer

In het Amsterdamse IJmeer zoeken de politie, de kustwacht en de KNRM met reddingsboten naar een vermiste zwemmer. De 59-jarige inwoner van de hoofdstad was aan het einde van de middag gaan zwemmen, maar keerde niet terug.
Lees meer bij de bron: https://nieuws.nl/algemeen/20180715/zwemmer-vermist-in-amsterdamse-ijmeer/

Gevonden spullen op strand Noordwijk mogelijk gestolen

De achtergelaten spullen die zondagmiddag op het strand bij Noordwijk werden gevonden, zijn mogelijk gestolen. Dat meldt de politie maandagochtend. Meerdere mensen spraken zondagavond in een strandtent twee mensen die hun strandspullen kwijt waren. Die zouden sterk lijken op de gevonden spullen.
Lees meer bij de bron: https://www.omroepwest.nl/nieuws/3665587/Gevonden-spullen-op-strand-Noordwijk-mogelijk-gestolen

Weer duinbrand bij Vlissingen

In de buurt van het strandpaviljoen Kon-Tiki Beach bij Vlissingen heeft in de duinen afgelopen donderdag even voor 21.30 uur een korte brand gewoed. Dat meldde de Veiligheidsregio Zeeland.
Lees meer bij de bron: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/106987/Weer-duinbrand-bij-Vlissingen

Omvang strandpaviljoen Terschelling roept vragen op

Nu het nieuwe strandpaviljoen op West aan Zee op Terschelling verrijst, is er onduidelijkheid ontstaan over de toegestane grootte ervan. Het gebouw op palen zou 1000 vierkante meter worden, maar blijkt nu 1200 vierkante meter te zijn. 
Lees meer bij de bron: http://www.lc.nl/friesland/Omvang-strandpaviljoen-Terschelling-roept-vragen-op-23357790.html

Bremerbaai beste strandpaviljoen van Flevoland

Onlangs werden door Strand Nederland de strandverkiezingen 2018 gehouden. Hierbij werd strandpaviljoen Bremerbaai tweede van Nederland in de categorie zoetwaterpaviljoens. Bovendien was het het beste strandpaviljoen van Flevoland. De bekendmaking was 5 juli jongstleden.
Lees meer bij de bron: https://www.bhznet.nl/Nieuws.asp?Id=23229