Groep de Mos: “Paarden en honden op het strand met slecht weer”

Hart voor Den Haag/ Groep de Mos wil in navolging van de gemeente Wassenaar een slecht weer regeling op het Scheveningse strand voor honden en paarden. Van 15 mei tot 1 oktober zijn honden en paarden alleen toegestaan op beperkte stukken strand of op gezette tijden.

Lees meer bij de bron: https://www.de-scheveninger.nl/2018/05/22/groep-de-mos-paarden-en-honden-op-het-strand-met-slecht-weer/

“Dit strand is voorbeeld voor onze kust”

Het strand van Nieuwpoort is het eerste langs de kustlijn waar de blauwe vlag wappert. Een uitstekende waterkwaliteit, de toegankelijkheid en aparte inzameling van afval op het strand zijn de drie hoofdredenen waarom Nieuwpoort het keurmerk krijgt.

Lees meer bij de bron: https://www.hln.be/regio/nieuwpoort/-dit-strand-is-voorbeeld-voor-onze-kust~ab4d126d/

Grote zoekactie naar jongens bij Renesse

Op en rond het strand van Renesse is dinsdagavond een grote zoekactie gaande geweest naar twee vermiste 12-jarige jongens. De Duitse jongens zijn inmiddels terecht.

Lees meer bij de bron: https://www.hvzeeland.nl/nieuws/35526-grote-zoekactie-naar-jongens-bij-renesse/

‘Polsbandjes op strand werken ook preventief’

Het is de nachtmerrie van elke ouder: je kind kwijtraken op een bomvol strand of bij een recreatieplas. Om vermiste kinderen zo snel mogelijk weer te herenigen met hun ouders deelt Reddingsbrigade Nederland dit jaar opnieuw polsbandjes uit, waarop ouders hun telefoonnummer kunnen noteren.

Lees meer bij de bron: https://nieuws.nl/algemeen/20180521/polsbandjes-op-strand-werken-ook-preventief/

Traumahelikopter naar gewonde bij Brouwersdam

De hulpdiensten zijn vanmiddag in groten getale uitgerukt voor een gewonde op het strand bij de Brouwersdam. Wat daar precies is gebeurd is nog onduidelijk.

Lees meer bij de bron: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/105888/Traumahelikopter-naar-gewonde-bij-Brouwersdam

NIEUWE PROJECTORGANISATIE VOOR METRO NAAR STRAND HOEK VAN HOLLAND

Aanstaande donderdag doet de Raad van State uitspraak over het bestemmingsplan ‘Hoek van Holland-Spoorverlenging’.  De zaak draait om een gelijkvloerse kruising van de metro op de Strandweg in combinatie met een verkeerscirculatiesysteem.

Lees meer bij de bron: http://www.schiedamsnieuws.nl/nieuwe-projectorganisatie-voor-metro-naar-strand-hoek-van-holland/

Grote brand verwoest Paviljoen Uit en Meer in Weesp

Het restaurant aan de Uitermeer stond volledig in brand. Dit ging gepaard met veel rookontwikkeling. Meerdere brandweerkorpsen zijn opgeroepen om hierbij te assisteren. Om 3:15 uur was het vuur uit.

Lees meer bij de bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl/gooi/grote-brand-verwoest-paviljoen-uit-en-meer-weesp-video

Dode zeehond Bloemendaal

Gisterochtend kwam er bij de EHBZ Noordwijk een melding binnen over een dode zeehond op het strand van Bloemendaal.

Lees meer bij de bron: https://www.zeezoogdieren.org/wordpress/2018/05/21/dode-zeehond-bloemendaal-6/

Gewonde in strandhuisje Kamperland

Op het strand bij vakantiepark Roompot Beach Resort in Kamperland is zondagavond iemand gewond geraakt bij een val. Het slachtoffer bevond zich in een strandhuisje en had heupklachten.

Lees meer bij de bron: https://www.hvzeeland.nl/nieuws/35512-gewonde-in-strandhuisje-kamperland/?utm_source=hvzeeland&utm_medium=website&utm_campaign=home

Wat betekenen die blauwe vlaggen bij de Haagse stranden?

Bij de stranden van Kijkduin en Scheveningen wapperen sinds kort blauwe vlaggen. Heel gezellig natuurlijk, maar wat betekenen die vlaggen eigenlijk? Wie op een zomerse dag op zijn of haar handdoek lekker ligt te zonnen ziet al snel een blauwe vlag wapperen.

Lees meer bij de bron: https://indebuurt.nl/denhaag/mysteries/wat-betekenen-die-blauwe-vlaggen-bij-de-haagse-stranden~49349/

Hooked dit jaar met festivalcamping op het strand

WORKUM Op 1,2 en 3 juni vindt het Hooked Event weer plaats op het strand van Workum. Nieuw dit jaar is dat er een festivalcamping op het strand is.

Lees meer bij de bron: https://terapelercourant.nl/fba/2018/05/20/hooked-dit-jaar-met-festivalcamping-op-het-strand

DRUKTE RICHTING ZANDVOORT WEGENS RACEDAGEN MAX VERSTAPPEN

De wegen naar Zandvoort staan zondagochtend vol met files. Op de N200 staat gisteren ochtend zo’n twee kilometer langzaam rijdend verkeer vanwege de Racedagen met Max Verstappen op Circuit Zandvoort.

Lees meer bij de bron: http://www.haarlem105.nl/drukte-richting-zandvoort-wegens-racedagen-max-verstappen/nieuws/item?1082936

NIEUWPOORT EERSTE BELGISCHE KUSTSTAD MET BLUE FLAGLABEL

Het strand in Nieuwpoort is gelauwerd met het kwaliteitslabel Blue Flag. Nieuwpoort is daarmee de eerste kustgemeente waar de blauwe vlag mag wapperen.Dat meldt Het Nieuwsblad.

Lees meer bij de bron: http://www.focus-wtv.be/nieuws/nieuwpoort-eerste-belgische-kuststad-met-blue-flaglabel

Levensgenieters en vreemde vogels kleuren zonovergoten Freshtival

ENSCHEDE – Uit heel de regio zijn feestvierders deze zondag aanwezig op Freshtival. De 30.000 bezoekers genieten op Het Rutbeek van zon, strand, muziek en gezelligheid. Wij doken het festivalterrein op en spraken de bezoekers. Vier bijzondere festivalklanten uitgelicht.

Lees meer bij de bron: https://www.tubantia.nl/enschede/vrienden-duitsers-en-vreemde-vogels-genieten-van-zonovergoten-freshtival~a74a2e0c/

Eerste zeehondenpup opgevangen in Pieterburen; diertje overlijdt echter meteen

Het Zeehondencentrum Pieterburen heeft dit weekend de eerste zeehondenpup van het seizoen opgevangen. Het diertje is echter na een nacht overleden, waarschijnlijk door stress.

Lees meer bij de bron: https://www.gic.nl/nieuws/zeehondencentrum-pieterburen-vangt-eerste-pup-van-deze-zomer-op