Het strand is vanaf woensdag weer beperkt toegankelijk losloopgebied


Vanaf morgen, woensdag 15 mei 2019 geldt weer dat het strand tot 1 oktober 2019 een beperkt toegankelijk losloopgebied is.
In deze periode zijn honden op de volgende delen van het strand toegestaan:
Zuiderstrand : ’s Avonds tussen 21.00 en 7.00 uur op het gehele Zuiderstrand.
Lees verder bij de bron: descheveningschecourant
Wil je voor alle Nederlandse stranden honden en paarden toegankelijke datums,tijden weten?
Lees verder hier: https://www.strandnederland.nl/strandinformatie/honden-en-paarden/

CO2-neutraal vegen voor schonere Scheveningse boulevard


Studenten van de Hogere Hotelschool, dispuut Sonnema, gaan woensdagmiddag zich inzetten voor een schonere kust en boulevard in Scheveningen. Ze doen dat door de bezoekers van het strand bewust te maken over de vervuiling die een ‘dagje strand’ met zich meebrengt.
Lees verder bij de bron: denhaagfm

Grondige verbouwing circuit Zandvoort – deel circuit over het strand


Snel na de bevestiging dat de Formule 1 in 2020 naar Nederland komt, wordt er in Zandvoort gestart met de voorbereidingen. Het circuit wordt flink onder handen genomen. Zo komt het rechte stuk langs de vloedlijn te liggen, zodat een deel van de baan bij vloed onder water ligt en Max Verstappen meer kans heeft op succes.
Lees verder bij de bron: ermaggezongenworden

GEHEEL VERNIEUWD ‘PAPERCLIP FESTIVAL’ VERHUIST NAAR NIEUWE TOPLOCATIE: HET E3 STRAND IN EERSEL


Het succesvolle Paperclip Festival, dat dit jaar op 24 augustus wordt gehouden, is na tien jaar definitief uit zijn jasje gegroeid en verhuist van het Mortelveld in Eersel naar het prachtige E3 Strand aan de Buivensedreef 10 in diezelfde gemeente.
Lees verder bij de bron: bergeijk.allesvan

Strand uitgelicht: Alle handige info over het Zwarte Pad


Den Haag heeft een strand van maar liefst 11 kilometer. Elk gedeelte heeft een eigen karakter. Op de ene plek kom je voor je rust en de andere plek voor de feestjes. De komende weken lichten wij een stukje strand uit met daarbij ook info over bereikbaarheid, handig hé?! Deze week alles over het Zwarte Pad. 
Lees verder bij de bron: indebuurt

Dit is hoe Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee keer op keer met hun strand in de prijzen vallen


De stranden van Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee behoren tot de beste stranden van Nederland, en ook de jachthavens in dit gebied doen het goed. Wat is hun geheim? 
Lees verder bij de bron: AD

Westbeach tussen wal en schip door regeldrift en boze buren


Groepen van soms wel duizend mensen nemen deel aan de sportieve activiteiten van evenementenbureau Westbeach op het strand van Molenslag in Monster. Daar horen hapjes en drankjes bij, vindt ondernemer Paul Verhoeven. Maar dat mag over drie maanden niet meer van burgemeester Bouke Arends.
Lees verder bij de bron: AD

Deze gigantische stofzuiger haalt microplastics van het strand


Canadese studenten hebben een stofzuiger ontworpen die microplastics en ander afval van het strand haalt. De ‘Ho’ola One’ is 3,6 meter hoog en heeft zo’n 44.500 euro gekost. Hij brengt alles samen in een grote watertank. 
Lees verder bij de bron: hln

TEXELSE STRANDHUISJES EN AUTO BESCHOTEN DOOR ONBEKENDE VANDALEN


Onbekenden hebben vrijdagnacht op vakantiehuisjes en een auto geschoten in Texel. Dat gebeurde op het parkeerterrein bij strandpaviljoen paal 21. De achterruit van de auto ligt in duizend stukjes op de parkeerplaats. In de huisjes, die binnenkort naar het strand worden gebracht zitten meerdere kogelgaten. De politie zoekt getuigen.
Lees verder bij de bron:  texelsdagblad

Strandreservaat Noordvoort bij Zandvoort geopend


Afgelopen week hebben de wethouders Sjaak van den Berg van Noordwijk en wethouder Ellen Verheij van Zandvoort het Strandreservaat Noordvoort geopend. Noordvoort moet zorgen voor ruimte om zeehonden en vogels een rustige plek op het strand te geven.
Lees verder bij de bron: zandvoort.nieuws

Blauwe Vlag voor strand en jachthaven


Verschillende strandslagen en jachthavens in de Noordkop hebben gistermiddag weer de Blauwe Vlag gekregen. De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. De locaties vragen dit keurmerk vrijwillig aan.
Lees verder bij de bron: noordhollandsdagblad

Leeg strand bij Noordwijk voor rust vogels en zeehonden


Voor veel mensen is het strand een heerlijke plek om de hond uit te laten, sportief bezig te zijn of om lekker in de zon te bakken. Maar op een groot stuk strand tussen Noordwijk en Zandvoort mag dat niet meer. Een drie kilometer lang natuurreservaat is daar aangelegd om de natuur haar gang te laten gaan.
Lees verder bij de bron: omroepwest

StrandLoop Zoutelande voor kankerbestrijding


Het strand van Zoutelande is volgende week zaterdag 18 mei het parcours voor de derde StrandLoop Zoutelande.
Na twee succesvolle en zonnige edities gaan de organisatoren en lopers natuurlijk voor de volgende mooiste StrandLoop Zoutelande aan de Walcherse kust of beter gezegd De Zeeuwse Rivièra.
Lees verder bij de bron: de-faam

Voorlopig geen Brouwerseiland in Grevelingenmeer


Op 30 April deed de Raad van State uitspraak over het proces dat de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) en Natuurmonumenten aanspanden tegen de plannen voor het omstreden villapark Brouwerseiland in het Grevelingenmeer. De rechter besloot dat de bouw van Brouwerseiland, op basis van de grote bezwaren die de natuurorganisaties en de Zeeuwse publieke opinie hebben aangedragen, moet worden afgeblazen.
Lees verder bij de bron: natuurmonumenten

’Twee fanatieke gekken’ halen elke dag wel 50 kilo zwerfafval van stranden in de Kop van Noord-Holland


Het levert Marry Bregman en Rob Opdam uit Castricum regelmatig bewonderende blikken op. Vragen ook, wanneer ze over telkens een ander strand van Noord-Holland lopen, gewapend met vuilniszak en opraapstok.
,,Mensen vragen soms of we namens de gemeente zwerfvuil opruimen. Of namens een andere instantie. Maar we doen het gewoon uit onszelf, omdat we het strand schoon willen hebben.
Lees verder bij de bron: noordhollandsdagblad