Reddingsbrigade zoekt lifeguards voor nieuwe reddingspost op strand IJburg


De Amsterdamse Reddingsbrigade wordt veelvuldig ingezet bij rampen en evenementen, zoals Sail en de Gay Pride. Nieuw is dat de reddingsbrigade dit jaar ook structureel toezicht gaat houden op het strand van IJburg, nadat er vorig jaar augustus in korte tijd twee mensen waren verdronken. Voor de nieuwe taak is het naarstig op zoek naar lifeguards. 

Lees verder bij de bron: nhnieuws
Foto: reddingsbrigade.nl

Traumahelikopter landt op strand Rockanje voor gewonde kitesurfer


Zondagmiddag even voor 13:00 uur werd het Mobiel Medisch Team gealarmeerd voor een gewond kitesurfer op het strand bij Rockanje. Het slachtoffer had een harde landing gemaakt en ik daarbij gewond geraakt. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder bij de bron: traumaheli-mmt
Photo by Sebastian Davenport-Handley on Unsplash

Kitesurfspot zorgt voor overvol dorp: strand wordt verbouwd en extra parkeerplaatsen


Het kitesurfstrand aan de Zuiderdijk gaat momenteel op de schop. Na de verbouwing moet het strand veiliger zijn: het zwem- en surfgedeelte wordt van elkaar gescheiden. Een uitbreiding van het parkeerterrein lijkt er ook aan te komen. 

Lees verder bij de bron: nhnieuws
Foto: Google map

Fitnesstoestellen Kosboulevard ook verlicht; waarom ook niet de voetbalkooi aan het strand?


Rotterdam-De beachvolley aan de Kosboulevard had het al; verlichting van het buitenterrein om sporten ook bij weinig daglicht mogelijk te maken. Nu krijgen lente 2021 de fitnesstoestellen aan de Kosboulevard tevens buitenverlichting. We missen alleen verlichting voor het populaire voetbalveldje gelegen aan de Kosboulevard en het drukke skatepark zelf.

Lees verder bij de bron: rotterdam-nesselande
Foto: Google map

Reddingsbrigade trekt aan de bel, ook in Zeeland zorgen om gebrek aan training strandwachten


Het idee alleen al: zwemmen in de zee. Kiten. Zonnen op het strand. Nog even en dan kan het weer. Heerlijk. Al maakt de reddingsbrigade zich grote zorgen. Allereerst springen kinderen de zee in die deze winter geen zwemles hebben gehad. Door corona. En, strandwachten zijn minder geoefend en hebben lang niet allemaal een diploma. Ook door corona. Tijd voor actie.

Lees verder bij de bron: PZC
Foto: Strand Nederland

Alle strandhuisjes staan weer in gelid


CASTRICUM AAN ZEE – De afgelopen weken hebben alle strandhuisjes hun plek weer ingenomen op het strand. Alle strandwoningen staan weer strak in het gelid. Nu wordt de laatste hand gelegd aan het zomerpark aan zee. Het looppad van betonplaten moet onder meer nog worden aangelegd.

Lees verder bij de bron: Rodi
Foto: Strand Nederland

Raadselachtige siliconen paardenhoef


Roots redacteur Paul Böhre struint vaak over het strand en vindt dan geregeld onverwachte nieuwe dingen. Dit keer iets dat nog het meest lijkt op een lapje raadselachtige siliconen paardenhoef. Uiteindelijk blijkt het te gaan om de eieren van de tepelhoren, een roofschelp.

Lees verder bij de bron: rootsmagazine
Photo by Gabriel P on Unsplash

Groot stuk strand bij Hollum weggespoeld


Een groot stuk strand is de afgelopen dagen weggespoeld bij Hollum op Ameland. Het is op die plek, die Suudwest wordt genoemd, wel vaker gebeurd. Toch is deze strandafslag wel bijzonder vanwege de afmetingen. Het gaat om een stuk met een lengte van 25 meter en één tot twee meter hoogte, zo schrijft Omrop Fryslân.

Lees verder bij de bron: rtvnof
Foto(‘s): Persbureau Ameland

Noordwijk slaat klimaatalarm op het strand: ’We moeten nu echt wat doen’


Twaalf bij twaalf meter tellen de vakken waarin de twaalf letters van ’klimaatalarm’ moeten zondag worden uitgemeten en geharkt op het Noordwijkse strand.

Lees verder bij de bron: leidschdagblad
Photo by Julia Schmollo on Unsplash

Haarlemse jongeren maken de stad een stukje schoner, ‘Van plastic doppen kunnen we een lampenkap maken’


Maar liefst dertig vuilniszakken vol afval werden zaterdag door Haarlemse jongeren ingezameld tijdens de Clean Up Day, georganiseerd door Stichting CityShapers samen met Juttersgeluk. In plaats van op het strand, werd er een middag in de Amsterdamsewijk en het Reinaldapark gejut.

Lees verder bij de bron: haarlemsweekblad
Photo by Mark de Jong on Unsplash

Slaaphuisjes mogen al in maart op Vlissings Nollestrand


Strand(slaap)huisjes mogen al vanaf maart worden opgebouwd op het Nollestrand in Vlissingen. De huisjes moeten vóór 1 november weer zijn afgebroken.

Lees verder bij de bron: PZC
Foto: Wallpaperswa

MadNes verplaatst naar augustus


MadNes is verplaatst en vindt dit jaar niet plaats in juli. Op 27, 28 en 29 augustus barst MadNes Festival los op het strand van Ameland. Het ontbreekt de organisatie niet aan enthousiasme: “We gaan met enorm veel energie en positiviteit de zomer tegemoet! Met deze nieuwe datum denken we dat we een grote kans hebben dat we straks weer kunnen genieten op MadNes als vanouds! Ook al is er in deze tijd veel onzeker, één ding is meer dan zeker: we hebben er ongelofelijk veel zin in! De voorbereidingen zijn daarom ook in volle gang en we zijn van plan er de vetste editie tot nu toe van te maken.”

Lees verder bij de bron: persbureau-ameland
Foto door Ronnie Overgoor op Unsplash

Strand tussen Westkapelle en Vlissingen wordt voor en na de zomer opgespoten


Het strand tussen Westkapelle en Vlissingen wordt in twee fasen opgespoten. Van april tot begin juni is het deel van Westkapelle tot en met Zoutelande aan de beurt. En van medio september tot eind november wordt het deel van Dishoek tot Vlissingen opgespoten.

Lees verder bij de bron: NU
Foto: Strand Nederland

 

Westlander loopt hard van de Hoek naar Den Helder


De Monsterse ultraloper Bart Wijnands heeft succesvol de Duinhopper gefinisht. De Duinhopper is een hardlooprace van Hoek van Holland naar Den Helder. De route van 220km slingert langs de mooiste plekjes van de Nederlandse kust over kleine duinpaadjes, zand en gras. 

Lees verder bij de bron: hardloopnieuws
Foto door SwapnIl Dwivedi op Unsplash

Gemarkeerd ruiterpad van 14 kilometer langs de kust


Ruiters opgelet! Voortaan kun je een route van bijna 14 kilometer maken die door de duinen en over het strand loopt. Dit nieuwe ruiterpad is met paaltjes aangegeven en je kunt op twee plekken beginnen: bij manege Noordland in ‘s-Gravenzande, of bij het parkeerterrein aan de Strandweg in Hoek van Holland.

Lees verder bij de bron: WOS
Foto door Austin Kirk op Unsplash