Thuiswerken aan het strand? Dit zijn de mogelijkheden

Thuiswerken aan het strand? Dit zijn de mogelijkheden

De één zegt dat thuiswerken een blijvertje is, de ander houdt vol dat je zonder contacten met collega’s niet tot prestaties komt. Er blijven echter genoeg situaties over waarbij je louter de laptop en een wifiverbinding nodig hebt om bergen werk te kunnen verzetten. Veel mensen zoeken de inspirerende frisse lucht en vergezichten van de zee op.

Met de camper

Een populaire mogelijkheid om buitenshuis ’thuis’ te werken is de camper, die buiten de vakanties om toch maar stilstaat. Je moet er maar net één hebben, dat wel. Het voelt bijna als vakantie, wanneer je je busje parkeert (liefst op één van deze gratis plekken natuurlijk) en je laptop aanzet. Zonder de sleur of misschien zelfs irritatie van thuis. In de wintermaanden moet je wel de mogelijkheid hebben om je werkplek te verwarmen, maar daar bestaan genoeg manieren voor. Veel kachels in campers werken op propaan.

Met de auto

Wanneer je personenauto genoeg ruimte biedt, kun je in principe hetzelfde doen, al vergt dit wat meer voorbereiding. In Scandinavië gebruikt men standkachels om stilstaande auto’s op een goedkope manier te verwarmen. Even op de gaspit een eitje bakken lukt niet, net als thee of koffie zetten. Dus qua catering ben je aangewezen op de lokale horeca – of je staat een half uurtje eerder op om broodjes te smeren en een thermoskan te vullen. Even een wandelingetje maken? Neem je laptop en andere waardevolle spullen dan mee, want de goedkoopste autoverzekering of camperverzekering, dekt meestal geen diefstal van spullen uit het voertuig. Daar zit je überhaupt niet op te wachten, natuurlijk.

Strandtenten met wifi

Waar zouden we zijn zonder de strandtenten? Zeker als je liever het openbaar vervoer gebruikt en een centje apart houdt om zo nu en dan wat te bestellen (wordt wel gewaardeerd), bestaan er genoeg plekken met een wifiverbinding waar je de hele dag kunt werken. Tik maar in: ’thuiswerken strandtenten’ of ‘strandtenten wifi’, en je komt hele lijstjes tegen. Van De Koog tot aan Renesse en nog meer. De verwarming staat aan!

Op het strand zelf

En heb je geen wifinetwerk nodig omdat je, net als in de auto of camper, die verbinding op een andere manier tot stand brengt, dan is het strand zelf op mooie dagen de allergoedkoopste manier om thuis te werken. Neem wel een klapstoeltje mee om in een goede houding te zitten. Wordt het erg warm, trek dan je zwemkleding onder je kleren aan, een frisse duik tussendoor kan de gedachten even ordenen. Om aan de mooie Nederlandse kustlijn te kunnen vertoeven, hoeft het dus niet per se vakantie te zijn.

 

 

Voor de bruinvis, het verlegen neefje van de dolfijn, dreigt in elke hoek gevaar


Jaarlijks spoelen honderden bruinvissen op het Nederlandse strand aan. Treurig, maar voor Lonneke IJsseldijk biedt dit ook kansen om het schuwe dier te onderzoeken.

Lees verder bij de bron: Trouw
Photo by Talia Cohen on Unsplash 

Nieuwsbrief November


De nieuwsbrief van November is uit!

  • Groene Strand Wimpel voor natuurvriendelijkheid
  • Woeste Golf
  • Programma Landelijke Stranddag 2021
  • a/d PLAS de strandvibe in het binnenland
  • Thuiswerken aan het strand? Dit zijn de mogelijkheden
Lees verder ; Nieuws November

YouTubers halen miljoenen op met schoonmaakactie


De Amerikaanse YouTubers MrBeast en Mark Rober hebben in twee dagen al meer dan 7 miljoen euro opgehaald voor een grote schoonmaakactie. De mannen willen zo veel mogelijk rommel op het strand en in de oceaan opruimen.

Lees verder bij de bron: jeugdjournaal
Foto: theoceancleanup

Verdacht voorwerp bij Beachclub Peukie op strand van Scheveningen is geen explosief


Bij Beachclub Peukie op het strand van Scheveningen is vrijdagochtend een verdacht voorwerp gevonden. Gedacht werd dat het mogelijk een explosief zou kunnen zijn. Dat bleek achteraf niet het geval te zijn.

Lees verder bij de bron: AD
Photo by ANGELO CASTO on Unsplash

Dichtgetimmerde ramen en opgestapelde terrassen: Zandvoortse beachclubs klaar voor de winter


Het terrasmeubilair staat binnen opgestapeld en houten schotten worden tegen de ramen geschroefd. Op het strand van Zandvoort worden de zomerpaviljoens deze dagen helemaal ‘winterproof’ gemaakt. Omdat het financiëel lastige tijden zijn, hoeven ze deze winter niet geheel af te bouwen. Met gemixte gevoelens blikken de paviljoenhouders terug op afgelopen zomer.

Lees verder bij de bron: nhnieuws
Photo by Ines Göhringer on Unsplash

Bijzonder zandtulpje


Wie in november op een verlaten strand rondbanjert, maakt kans op het vinden van het bijzondere zandtulpje, een apart paddenstoeltje. Je vindt hem vooral op de overgang van strand naar duinen, tussen oud helmgras.

Lees verder bij de bron: rootsmagazine
Foto: Google map

Weggelopen Syrische tiener uit Callantsoog gevonden: “Hij zat bij bekenden”


De jongen van dertien die sinds gistermiddag was vermist, is in goede gezondheid gevonden. Dit laat de politie weten aan NH Nieuws. In Callantsoog, waar de Syrische tiener sinds twee weken woonde bij een pleeggezin, is 24 uur lang naar hem gezocht.

Lees verder bij de bron: nhnieuws
Photo by Felix on Unsplash

Levende bruinvis aangespoeld op Schiermonnikoog vanwege onstuimig weer: hulpverleners hebben het dier terug in zee geholpen


Op het strand aan de Noordzeekant van Schiermonnikoog is vrijdagochtend een bruinvis levend gestrand. Het dier is door hulpverleners terug in zee geholpen.

Lees verder bij de bron: nieuwsbladnof
Photo by Talia Cohen on Unsplash

Waarom rijden al die terreinwagens over het strand Rockanje?


Zondag reden er weer terreinwagens over het strand in Rockanje. Organisator Marianne Heijkamp (ANVT) vertelt over het traditionele 4×4 Strandevent.

Lees verder bij de bron: AD
Photo by Peter Hall on Unsplash

BRANDMELDING BIJ STRANDPAVILJOEN BLOEMENDAAL AAN ZEE IS OLIEDRUM


De brandweer is woensdagochtend met meerdere brandweer-eenheden uitgerukt voor een brandmelding bij een strandpaviljoen op het strand bij Bloemendaal aan Zee.

Lees verder bij de bron: zandvoortsdagblad
Photo by Rinke Dohmen on Unsplash

Naaktrecreanten bezorgd over toekomst Ellerstrand


Vaste bezoekers van het naaktgedeelte van het Ellerstrand Jan van den Brink en George Broekhuizen overhandigden, namens de bezoekers van het Ellerstrand een petitie van 500 handtekeningen aan wethouder Irene Korting van toerisme en recreatie. De naaktrecreanten spraken daarin hun zorgen uit over de toekomst van het strand.

Lees verder bij de bron: flevopost
Foto: Google map

Goedemorgen! Stoere zwemmers bij Strand Zomer


Dat je niet alleen bij heel heet weer gaat zwemmen, wisten we al. En al willen de meeste mensen er niet aan denken, er zijn ook mensen die het juist heerlijk vinden om bij lagere temperaturen het water in te gaan.

Lees verder bij de bron: nieuwkoper
Foto: Google map

The Shore Scheveningen – de nieuwe manier van duurzaam ondernemen


Op een klein stukje Schevenings strand, tussen strandclub Wij en Aloha, ligt sinds april 2017 The Shore Scheveningen. Een surfschool waar iedereen welkom is voor de goede koffie, lekkere ‘fluffy’ biologische pannenkoeken en een cultureel programma waarbij ze samenwerken met lokale kunstenaars en muzikanten.

Lees verder bij de bron: duurzaamdenhaag
Foto : Facebook The Shore pagina

Reddingsbrigades krijgen 130.000 extra om steeds grotere drukte op strand aan te kunnen


De reddingsbrigades in Westland kregen het de afgelopen zomers veel drukker, maar meer geld kwam er jarenlang niet. Tot komend seizoen, dan kunnen ze jaarlijks 130.000 euro extra verdelen. Het geld is nodig om de fors oplopende kosten te dekken. 

Lees verder bij de bron: AD
Photo by Janosch Diggelmann on Unsplash