Streep door huisjes op strand Petten en Groote Keeten

Het Europese Hof heeft het Zijper Landschap volledig in het gelijk gesteld in het bezwaar tegen de strandhuisjes bij Petten en het plan voor de bouw van driehonderd vakantiehuisjes in Groote Keeten. Het Zijper Landschap had bezwaar gemaakt tegen de plannen vanwege de te hoge uitstoot van stikstof. 
Lees verder bij de bron: Schager weekblad

‘Drugsvondst’ op het strand van Vlissingen: ‘Is dit een flauwe grap?’

Alerte voorbijgangers op het Nollestrand in Vlissingen zagen vanochtend een verdacht aangespoeld pakketje. Een tweede pakketje dobberde nog in het water. ‘Drugs’ dachten de voorbijgangers en belden de politie. 
Lees verder bij de bron: rtlnieuws

Bedrijf uit Tiel verzet 100.000 kuub zand voor strandrace Scheveningen

Maar liefst 100.000 kuub zand hebben ze de afgelopen week verzet op het strand van Scheveningen. Zandverwerkingsbedrijf Harteman uit Tiel heeft al voor de tweede opeenvolgende keer de eer gehad om de baan van de spectaculaire strandrace van Scheveningen te mogen bouwen.
Lees verder bij de bron:  Omroep Gelderland

Op jacht naar eeuwige roem op het heilige zand

Duizend motorcrossers uit binnen- en buitenland strijden zaterdag om eeuwige roem op het Scheveningse strand. Op het voor crossers heilige zand hopen ze tijdens de Red Bull Knock Out in de voetsporen te treden van Jeffrey Herlings.
Lees verder bij de bron: AD

Den Haag Mural verkiezing

Scheveningen-Bad bestaat 200 jaar! Den Haag viert daarom heel 2018 Feest aan Zee. De bijzondere verbinding tussen stad en strand blijft ook na 2018 extra zichtbaar in de stad. Als nalatenschap van het themajaar, krijgt één van de drukste stadsentrees van Den Haag (Den Haag CS) er binnenkort een buitenkunstwerk bij!
Lees verder bij de bron: Onlinegalerij

Kunstriffen in windpark Noordzee maken nieuwe natuur voor oesters

In windpark Luchterduinen in de Noordzee zijn kooien met platte oesters en rifballen geïnstalleerd, 23 kilometer ten westen van IJmuiden. Met het project De Rijke Noordzee wordt onderzocht hoe natuurversterking en het opwekken van duurzame energie elkaar kunnen verrijken. 
Lees verder bij de bron: Duurzaamnieuws

Vakantiehuisjes en veiligheid centraal in Recreatief Totaal

De november-editie van vakblad Recreatief Totaal stat in het teken van vakantiewoningen en veiligheid. Een spannend artikel gaat over ‘rottigheid op vakantieparken’, waarin o.a. het taboe-onderwerp ‘criminaliteit’ op het vakantiepark in beeld wordt gebracht.In deze editie (gratis online te lezen) staan o.a. de volgende artikelen: 
Lees verder bij de bron: Pretwerk

‘Laat de kust van het Veluwemeer met rust’

De fractie van PvdA/GroenLinks wil dat de plannen voor ‘Nunspeet aan Zee’ worden stopgezet. In hun visie komen mensen voor rust, ruimte en de groene omgeving naar de gemeente Nunspeet. Een gondelbaan over het Veluwemeer hoort daar, volgens hen, al helemaal niet bij.
Lees verder bij de bron: Veluweland

Voornse kust ontwikkelt zich uiteindelijk in waddengebied

De Voornse kust dreigt te ontwikkelen tot een waddengebied. De gemeente Westvoorne bekijkt samen met belanghebbenden wat te doen. Het duingebied is de grootste recreatieve en toeristische trekker van de gemeente.
Lees verder bij de bron:  Weekblad Westvoorne

Bultrug bezoekt Westlandse kust

Wandelaars bij Arendsduin die naar de zee staarden zagen plots dat de pier wel erg lang leek. Toen ze nog eens goed keken bleek het om een walvis te gaan van een geschatte lengte tussen de 7 en 10 meter lang. 
Lees verder bij de bron: Westlanders

Stoffelijk overschot gevonden bij het strand van de Zandmotor

Ter Heijde 3 november 2018 – Zaterdagochtend kreeg de reddingsbrigade uit Monster een melding van een oproep om assistentie te verlenen aan de Zandmotorpad (Het pad tussen Ter Heijden en Kijkduin).
Lees verder bij de bron: Westlandreport

Dumoulin ook op het strand fenomenaal: ‘Gewoon twintig minuten 450 watt rijden’

Het strandracen is een wielerdiscipline in opkomst in Nederland. Wie echter denkt dat er langs de kust andere mannen komen boven drijven dan op de weg, die komt bedrogen uit. 
Lees verder bij de bron: Indeleiderstrui

Haagse wethouder De Mos klimt in graafmachine voor opbouw Red Bull Knock Out

Onder toeziend oog van wethouder Richard de Mos (Economie en Evenementen) zijn graafmachines vrijdag begonnen aan de bouw van een Red Bull Knock Out-parcours op het strand van Scheveningen. Red Bull Knock Out is de grootste en zwaarste strandrace ter wereld. 
Lees verder bij de bron:  Omroepwest

Kunstwerken maken van strandafval Egmond aan Zee

Wat een smerigheid. Wat een rotzooi laten we met z’n allen achter op het strand. Zandkastelen bouwen, het spelen met een emmertje en schepje, al onze menselijke activiteiten komen in een heel ander licht…
Lees verder bij de bron: Noordhollandsdagblad

Strand omgetoverd tot motocrossbaan

Op het strand van Scheveningen start vrijdag 2 november de bouw van de nieuwe baan voor Red Bull Knock Out, de zwaarste strandrace ter wereld. Wethouder Richard de Mos (Economie en Evenementen) helpt vrijdagmiddag 2 november een handje en geeft zo het startsein van de bouw. 
Lees verder bij de bron: Dagblad070