Klepelzuiger stort zich op plastic korrels op strand Schiermonnikoog


BDS-Harlingen stort zich deze week met een variant van een klepelzuiger op de plastic korrels (‘nurdles’) op het strand van Schiermonnikoog. Deze korrels zijn aangespoeld na de containerramp met de MSC Zoe.
Lees verder bij de bron: dvhn

Waarschijnlijk geen vervoer over strand tussen Noordwijk en Zandvoort van Formule 1 teams


Of er echt vervoer over het strand gaat komen tussen Noordwijk en Zandvoort met mogelijk Lewis Hamilton en Max Verstappen is nog maar de vraag. Het Haarlems Dagblad meldt dat beiden rijders ‘gewoon’ met een helikopter naar het Circuit Zandvoort komen voor de Dutch Grand Prix in het eerste weekend van mei.
Lees verder bij de bron: zandvoort.nieuws

‘Wij zijn niet meer dan pleisters aan het plakken, elk jaar weer’


“Er is geen strand meer over”, alarmeert Jos van Halst (63) van strandexploitatie Kamperland. Hij zag na de springtij dat de vloedlijn op het Banjaardstrand tot aan de duinen stond. Samen met de gemeente Noord-Beveland bekostigt zijn stichting een eigen ophoging, die op 20 april wordt gestart. Van Rijkswaterstaat verwacht de inwoner van Kortgene niets. “Daar ligt de focus verkeerd.”
Lees verder bij de bron: de-bevelander

Stranden Walcheren zijn op hun smalst


De toeristische sector op Walcheren is bezorgd over het strand dat op sommige plaatsen door storm is weggeslagen. De kust is veilig, maar voor strandhuisjes en toeristen blijft minder plek over.
Lees verder bij de bron: RD

Bataviastrand krijgt zand


Deze week is gestart met het aanbrengen van het zand voor Bataviastrand. Dit nieuwe strand bij Lelystad, op de strekdam naast het kunstwerk Exposure, is ideaal voor de kleine watersport door de gunstige ligging bij open water.
Lees verder bij de bron: flevopost

Opnieuw een zeehond strand Noordwijk


Gisteren opnieuw een melding voor de EHBZ Noordwijk over een zeehond op het strand van Noordwijk. De zeehond lag ter hoogte van strand afrit 23. 
Lees verder bij de bron:  zeezoogdieren

Het strand: dáárvoor komen ze allemaal naar Zeeland


Komen er nog wel toeristen naar Zeeland, nu grote stukken strand op Walcheren door storm Ciara zijn weggeslagen? Strand hoort bij Zeeland; dáár komen we voor, zeggen de mensen die de storm trotseren voor een dagje Zeeuwse kust unaniem. Hoe breder, hoe beter. ,,Als dat strand er niet was, zouden we geen uur rijden om hier te komen.”
Lees verder bij de bron: PZC

Strandhuisjes tussen Dishoek en Vlissingen worden mogelijk niet teruggeplaatst


Het Waterschap Scheldestromen betwijfelt of de slaap- en daghuisjes tussen Dishoek en Vlissingen in maart teruggeplaatst kunnen worden. Het strand is daar te smal, mede doordat er geen zandsuppletie mogelijk was door de stikstofproblemen, en is nu door de storm Ciara nog smaller geworden.
Lees verder bij de bron:  omroepzeeland

Werken op het strand langs te gehele Nederlandse kust


Bedienend personeel gezocht DITTIS Sunsea – Wijk aan zee
Bedienend personeel gezocht Strandtent Bula – Ouddorp
Bar medewerker gezocht Beachclub Peukie – Scheveningen
Bedienend personeel gezocht Beachclub Peukie – Scheveningen
Zelfstandig werkende kok gezocht Dreams Beachhouse – Ter Heijde
Bar medewerker, Bedienend personeel, Keukenhulp gezocht Strandpaviljoen Zuid Zuid West – Renesse
Bedienend personeel,Keukenhulp,Zelfstandig werkende kok gezocht Bronze Beach – Bloemendaal aan zee
Bar medewerker, Bedienend personeel, Chefkok, Keukenhulp, Zelfstandig werkende kok, Bedrijfsleider gezocht Smit’s Paviljoen – Giethoorn
Voor meer vacatures kijk naar ons website: Werkenophetstrand

Raadselachtig: dode zwijnen aangespoeld op het strand


Een lugubere vondst op het strand in IJmuiden gisteren. Medewerkers van de dierenambulance troffen daar namelijk een aangespoeld everzwijn aan. Het dode dier verkeerde al even in ontbindende staat, zo is duidelijk te zien op een foto. 
Lees verder bij de bron: nhnieuws

Natuurorganisatie: absurd om Formule 1-teams over strand naar Zandvoort te laten rijden


Natuurorganisatie Duinbehoud heeft geen goed woord over voor de plannen om de Formule 1-teams tijdens de Grand Prix van Zandvoort over het strand naar het circuit te laten rijden. ‘We hebben hard gewerkt om afspraken te maken over het gebruik van het strand’, zegt Marc Janssen van de stichting in het radioprogramma Studio Haagsche Bluf. ‘Dit werpt ons tien jaar terug.’
Lees verder bij de bron: omroepwest

NK Beachrace een dag eerder vanwege verwachte harde wind


Het Nederlands kampioenschap Beachrace in Renesse wordt een dag verzet vanwege de verwachte harde wind aanstaande zondag. De organisatie van de beachrace acht het niet verantwoord om met windkracht 7/8 te gaan fietsen op het strand.
Lees verder bij de bron: omroepzeeland

Herstelwerkzaamheden strand bij Vuurtoren


Wind en water hebben tijdens storm Ciara flink wat schade veroorzaakt bij het strand bij de Vuurtoren. 
Lees verder bij de bron: groothellevoet

Omwonenden opnieuw in actie tegen bouw appartementen aan Groene Strand Terschelling


Enkele omwonenden van het B&Y-terrein op Terschelling proberen opnieuw de bouw van 19 recreatieappartementen en vier permanente woningen aan het Groene Strand tegen te houden.
Lees verder bij de bron: franekercourant

Wind waait water terug, Enkhuizen weer even een groter strand


De mensen die vandaag even gingen uitwaaien op het Enkhuizer zand konden vandaag een flink stuk verder lopen. Dit doordat het water terug het meer in werd geblazen door de hevige wind. Ondanks dat je alsnog moest uitkijken waar je liep waren er mensen die nu wat verder het strand op liepen.
Lees verder bij de bron: regiowf