Den Bosch (niet) aan zee: dit is de snelste route naar het strand


Met zonnige dagen in het verschiet kunnen wij natuurlijk genieten op het terras of de Zuiderplas. Maar Den Bosch ligt niet heel gek ver van het strand vandaan! Wat is nu het dichtstbijzijnde strand en hoe komen wij daar het snelst?

Lees verder bij de bron: indebuurt
Foto: Strand Nederland 

HULPDIENSTEN GROOTS UITGERUKT VOOR MELDING “VERMISTE SURFER” STRAND HORST ERMELO


De hulpdiensten werden zondagavond opgeroepen voor een melding van een vermiste surfer nabij strand horst aan de Palmbosweg in Ermelo.

Lees verder bij de bron: 112persfotografie
Foto: Google

Beach Club Tien, Strandpaviljoen Zandvoort, verwoest door brand


Op het strand van Zandvoort is vannacht een grote uitslaande brand uitgebroken in een paviljoen aan de Boulevard de Favauge. Het gaat om Beach Club Tien. Het pand moet als verloren beschouwd, meldt de Veiligheidsregio Kennemerland.

Lees verder bij de bron: RTLnieuws
Foto: Strand Nederland

Wind blaast badhokjes schots en scheef op het strand van Katwijk


Het heeft hard gewaaid de afgelopen dagen en dat is overal goed te zien.
Op de fietspaden ligt, overigens mede door de regen van dinsdag, flink wat zand waarbij fietsers goed moeten uitkijken.

Lees verder bij de bron: leidschdagblad
Foto: Strand Nederland

Hypermoderne trap naar strand Westkapelle van de baan


Er komt definitief geen hypermoderne trap bij de duinovergang Schermershoofd bij Westkapelle. De Veerse gemeenteraad besloot in meerderheid dat die trap voor het begin van het seizoen 2021 vervangen wordt door eenzelfde ‘klassiek’ exemplaar.

Lees verder bij de bron:  PZC
Foto: Lokerse Architecten

Strandtenthouder: ’Ze staan hier niet met van die kleine spuitbusjes, maar met joekels van gasflessen.’ Zandvoort is ’lachgasjeugd’ helemaal zat


Het liep vanuit het niets de spuigaten uit, op het strand en de boulevard van Zandvoort. Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen wordt de badplaats bij mooi weer overspoeld door jongeren met lachgasflessen, troep van lachgaspatronen, ballonnen en strontvervelend gedrag. 

Lees verder bij de bron: noordhollandsdagblad
Foto: Hansmuller WikipediaNL

Bajes Beach Club: nieuw stadsstrand binnen de gevangenismuren


Naar het strand gaan in een voormalig gevangenisgebouw: het is één van de geweldige initiatieven die ontkiemd zijn uit de coronacrisis. Want om hun restaurant helemaal corona-proof te maken, heeft A Beautiful Mess de binnenplaats van de voormalige Bijlmerbajes omgetoverd tot een zomerse Bajes Beach Club. Het is nu een plek waar je terecht kunt om te borrelen of voor één van de gerechten, bedacht door Merijn Tol.

Lees verder bij de bron: Culy
Foto: Facebook

Restaurant in Brussel rekent coronatoeslag: 5 euro extra per persoon


De horeca werd zwaar getroffen door de coronacrisis: na de verplichte sluiting van bijna drie maanden gelden er nu strenge regels die de capaciteit van de meeste zaken sterk inperken. Het Brusselse restaurant VIVA M’Boma rekent dan ook 5 euro extra aan per klant, om het verlies aan inkomsten te compenseren.

Lees verder bij de bron: AD
Foto: Unsplash

Zandvoort is overlast op strand, straat en boulevard beu en stelt verbod op lachgas in


Zandvoort is de overlast die de verkoop en gebruik van ballonnen met lachgas met zich meebrengt spuugzat. Op initiatief van burgemeester David Moolenburgh wordt het gebruik ervan verboden.

Lees verder bij de bron: haarlemsdagblad
Foto: Strand Nederland

Meer politie en boa’s tegen asociaal gedrag in Scheveningen


Omdat het de laatste tijd onrustiger is langs de kuststrook en de haven van Scheveningen, zet de gemeente Den Haag meer mensen van de politie en handhaving in.
“Het strand en de boulevard staan voor rust en voor gezelligheid. Omwonenden, strandtenthouders en bezoekers moeten zich daar veilig en op hun gemak kunnen voelen, voor asociaal gedrag is daar geen plek,” zegt Boudewijn Revis, stadsdeelwethouder van Scheveningen.

Lees verder bij de bron: hartvannederland
Foto: Strand Nederland

Katwijk en plein air gaat onstuimig van start


Wat een verschil met vorige week op het Katwijkse strand. Schilders die deze week meedoen aan het festival ’Katwijk en plein air’ zijn – vooral maandag – aan het werk in extreme omstandigheden. Toch mag het de pret niet drukken. Immers, zee en lucht zijn zoveel spannender in de storm. 

Lees verder bij de bron: leidschdagblad
Foto: Strand Nederland

KITESURFER GEWOND BIJ ZANDVOORT: TRAUMAHELI LANDT MIDDEN OP STRAND


Op het strand van Zandvoort is zondagmiddag een kitesurfer zwaargewond geraakt. Veel hulpdiensten waren op de been, waaronder een traumahelikopter, die het brede strand bij Zandvoort moest gebruiken als landingsbaan.

Lees verder bij de bron: zandvoortsdagblad
Foto: Strand Nederland

Brand in voormalige Palm Beach Heerhugowaard


Er is gisteravond brand ontstaan in de voormalige discotheek Palm Beach aan het Strand van Luna in Heerhugowaard.

Lees verder bij de bron: radioalkmaar
Foto: Google

Op het strand van IJmuiden is weer van alles te doen. Zoals blokarten. ’Het geeft zo’n lekker gevoel van vrijheid’


Het blokarten op het strand van IJmuiden lag lange tijd stil door het coronavirus. Maar sinds op 1 juni de horeca – en daarmee strandpaviljoen Zeezicht – weer geopend is, start ook Eventmaker.nl de activiteiten weer op.

Lees verder bij de bron: ijmuidercourant
Foto: Strand Nederland

Katwijkse strand nog rolstoelvriendelijker


Het Katwijkse strand is sinds kort nog toegankelijker voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Op drie plekken zijn betonnen strandpaden met een uitkijkplateau aangelegd.

Lees verder bij de bron: leidschdagblad
Foto: Unsplash