GROTE VISPLUIS OPRUIMING OP HET STRAND VAN BLOEMENDAAL


Het strand van Bloemendaal ligt vol met vispluis, om het vispluis op te ruimen is er een grote opruimactie georganiseerd. Vispluis zijn plastic draadjes afkomstig van visnetten. De draadjes zijn te herkennen aan hun blauwe kleur.
Lees verder bij de bron: haarlem105

Reusachtig schip gestrand op strand Bredene


Een uitzonderlijk beeld is donderdag te zien op het strand van Bredene. Daar is een schip aangemeerd op het strand. 
Lees verder bij de bron: standaard

Alles wat je moet weten over de intocht van Sinterklaas op Scheveningen


Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Pakjesboot 070 is onderweg en komt zaterdag weer op het Scheveningse strand aan. Nadat de goedheiligman door burgemeester Johan Remkes is onthaald, gaat de Sint met een rijtoer naar het Plein.
Lees verder bij de bron: omroepwest

Van een Braziliaanse sloppenwijk naar het Zeeuwse strand: kansarme jongeren on tour in Zeeland


Oud-topjudoka Elisabeth Willeboordse, afkomstig uit Middelburg, geeft deze week zes Braziliaanse jongeren een rondleiding door Zeeland. Met dit project wil de judoka de Braziliaanse jongeren uit sloppenwijken een leuke sportieve week bezorgen.
Lees verder bij de bron: omroepzeeland

Strandexcursie Zuidpier IJmuiden


Op zaterdag 9 november organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een natuurexcursie op het strand van IJmuiden, het breedste strand van Noord-Holland. Hier is dan ook altijd wel iets te zien of te vinden, zeker in de herfst! Bij storm wordt de zeebodem omgewoeld en enkele dagen later is het strand bedekt met dieren die kort daarvoor nog in het zand ingegraven waren.
Lees verder bij de bron: rtvseaport

Auto gestrand op strand bij Breskens


De vrijwilligers van de KNRM van Cadzand werden vannacht uit hun bed gebeld. Niet omdat een schip of zwemmer in de problemen was gekomen op zee, maar omdat een automobilist zich vast had gereden op het strand van Breskens, meldt de KNRM Cadzand op Facebook.
Lees verder bij de bron: omroepzeeland

Sint komt logeren in Noordwijk


Sinterklaas komt over een kleine twee weken aan op het Noordwijkse strand. Uiteraard moet de Goedheiligman verblijven op een comfortabele plaats. Die werd door de Pieten gevonden bij De Rollygolf.
Lees verder bij de bron: bollenstreekomroep

Te Koop Partij Azobe hardhouten balken

Te koop aangeboden wegens aanpassing paviljoen t.b.v. huidig terras in Egmond aan Zee

Partij Azobe hardhouten balken. Heeft dienst gedaan t.b.v. Draagvlak terras
Specificaties:
Materiaal: Azobe hardhout
Balk lengte: circa 4meter
Totale partij in lengte: circa 300 meter / circa 70-75 balken 
Balk dikte: 7,5 x 200 cm / enkeling 10 x 200 cm
Partij prijs: EUR 2000,-

Voor informatie of interesse kunt u terecht via:
Richie kockx | Egmond aan Zee
06 – 51030850

Hoek van Holland gaat op de schop: reizigers stappen in 2022 bij het strand uit


Op tal van plekken in Hoek van Holland gaan binnenkort de schoppen de grond in of zijn al werkzaamheden begonnen. Het werk is nodig voor de verlenging van de Hoekse Lijn.
Lees verder bij de bron: AD

Mindervaliden via pad naar zee in Noordwijk


Om het strand van Noordwijk ook voor mindervalide bezoekers goed bereikbaar te maken, moet er een pad worden aangelegd naar de zee. De motie die Lijst Salman Noordwijk en D66 indienden bij de begrotingsbehandeling kreeg unanieme steun.
Lees verder bij de bron: leidschdagblad

Scheveningen ziet af van tweede vreugdevuur


Tijdens de jaarwisseling is er hooguit één vreugdevuur op het strand van Scheveningen te zien. De groep Vreugdevuur Scheveningen wilde twee vuurstapels bouwen, maar ziet daar nu van af. Er komt hooguit één stapel van 10 bij 10 bij 10 meter, als de gemeente daar een vergunning voor geeft, zeggen de organisatoren na een bericht van Omroep West.
Lees verder bij de bron: nieuws

Dem Denneman Strand Cross in Wijk aan Zee op zondag 17 november


Zondag 17 november 2019 organiseert atletiekvereniging DEM weer de DEM Denneman Strand Cross in Wijk aan Zee.
Naast kortere afstanden voor de kinderen en de G-atleten, bestaat het hoofdparcours uit een ronde van 3.3 km die 1,2 of 3 keer wordt afgelegd, afhankelijk van de categorie.
Lees verder bij de bron: beverwijk.nieuws

Irritatie rond lokale heffingen Ameland


Mag de Amelander gemeenteraad in december de gemeentebegroting nog aanpassen? Piet IJnsen (ABA) is er niet gerust op. Die begroting moet voor 15 november bij de provincie binnen zijn. Er zit een paragraaf in over lokale heffingen waarvan duidelijk is dat raadsleden erover van mening verschillen. 

Lees verder bij de bron: Leeuwarder Courant

Stevige wandeling over de Kwade Hoek Goedereede


Goedereede – Kom zaterdag 23 november 2019 naar de Kwade Hoek op Goeree-Overflakkee en beleef een stevige wandeling over dit buitendijkse natuurgebied. “In twee uur tijd laten we ons verrassen door de natuur. Trek laarzen of hoge waterdichte stevige schoenen en warme kleding aan en meld je wel vooraf aan.”

Lees verder bij de bron: iGo.nl

19 november: informatieavond Overleggroep Strand Casticum


Iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen op het strand met betrekking tot de strandpaviljoens is van harte uitgenodigd voor de informatieavond van de Overleggroep Strand Castricum (OSC). Op dinsdagavond 19 november bent u welkom op het gemeentehuis van Castricum.

Lees verder bij de bron: Gemeente Castricum