Roep om rampenplan Waddenzee groeit


De roep groeit om een nationaal rampenplan voor de Waddenzee. Het opruimen van containerrommel uit de MSC Zoe langs de kust maakt de noodzaak tastbaar. Politiek Den Haag werkt al maanden aan de instelling van een beheerautoriteit voor de Waddenzee. Het ontbreken daarvan wreekt zich nu.
Lees verder bij de bron: dvhn

SCOUTS VULLEN ZAKKEN VOL AFVAL OP SCHOON STRAND

Afgelopen zaterdag reden vroeg in de ochtend 26 Harlinger Waterscouts naar de haven van Lauwersoog. Vanaf daar vertrok de groep naar Schiermonnikoog om aangespoeld afval te helpen opruimen. Op het eiland leek het strand alweer mooi schoon – toch verzamelden de scouts nog zakken vol stukjes plastic.
Lees verder bij de bron: harlingenboeit

Binnenkort kun je meedoen aan de night walk in Den Haag

We vonden het zó jammer dat in december de light walk niet doorging en daarom zijn we nu ook zo enthousiast over dit nieuws: er komt een City Pier Night Walk! Hierbij wandel je van de stad naar het strand en onderweg kom je allemaal lichtanimaties tegen.
Lees verder bij de bron: indebuurt

Havelter militairen ‘hebben geweldig werk verricht’ op Schiermonnikoog

De ruim honderd militairen van de Johannes Postkazerne in Havelte die op Schiermonnikoog hielpen met opruimen van het strand zijn weer terug op het vaste land. Burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog bedankte ze en zwaaide ze op het strand uit.
Lees verder bij de bron: steenwijkercourant

Vragen en Antwoorden en opruimen strand

Vanwege de verwachte storm en de daarmee gepaard gaande hoge waterstanden worden er op Schiermonnikoog op maandag 7 en dinsdag 8 januari geen opruimacties op touw gezet. Omdat de situatie mogelijk gevaar met zich meebrengt, vraagt de gemeente Schiermonnikoog aan opruimers om vanaf maandag NIET met de boot naar het eiland te komen. 
Lees verder bij de bron: Schiermonnikoog

Weer oproep voor vrijwilligers strand opruimen

Gemeente Ameland roept weer vrijwilligers op om te helpen met het opruimen van plastic en piepschuim. De vloed heeft nieuw materiaal aangevoerd. “We starten vandaag weer een opruimactie op het strand. Wilt u helpen? We verzamelen bij strand Nes en bij strand Buren.
Lees verder bij de bron: persbureau-ameland

Den Haag vraagt om beelden van vliegvuur

De gemeente Den Haag roept mensen op foto’s en filmpjes van het vliegvuur op te sturen naar een speciaal e-mailadres van de gemeente. Via de opnames wil Den Haag een beter beeld krijgen wat er nou precies misging met het vreugdevuur op het Scheveningse strand.
Lees verder bij de bron: voorburgsdagblad

Tweede zak peroxide aangespoeld; militairen aangekomen op Schier

Op het strand van Schiermonnikoog is donderdagavond een tweede zak peroxide gevonden. Dat meldt de Veiligheidsregio Fryslân. Verder zijn honderd militairen uit Havelte vrijdagmorgen vroeg aangekomen om het eiland schoon te maken.
Lees verder bij de bron: rtvnoord

MASSALE STEUN VOOR ‘EILANDMEISJE’ NA OPROEP OM STRAND MEE OP TE RUIMEN

Door de omgevallen containers in de Noordzee komt het strand van Terschelling steeds voller te liggen met rommel. Marloes Fopma kon het niet aanzien en deed een opvallende roep om hulp. Onder de naam ‘Eilandmeisje’ deelt verhalenjutter Marloes al jaren haar liefde voor het eiland met bezoekers.
Lees verder bij de bron: lindanieuws

Wethouder: Strandtenten op 15 mei terug op noordelijk deel strand

De werkzaamheden aan het noordelijk deel van de Scheveningse boulevard zijn op 15 mei klaar. Dat belooft de Haagse wethouder Boudewijn Revis (VVD, Scheveningen). Afgelopen tijd werd duidelijk dat sommige strandondernemers zich zorgen maken. Zij vrezen dat de boulevard niet voor het nieuwe strandseizoen klaar is.
Lees verder bij de bron: omroepwest

Deelnemers Egmond Wandel Marathon gaan afval oprapen

 Tijdens de 16e editie van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma gaat organisator Le Champion zich focussen op afvalscheiding en de bewustwording van zee-, strand- en duinvervuiling onder de deelnemers. 
Lees verder bij de bron: nieuwsbladcastricum

REDDINGSBRIGADE KRIJGT NIEUW ONDERKOMEN

De Reddingsbrigade in Zandvoort krijgt een groter en nieuw pand op het strand. De huidige post verkeert in zeer slechte staat en is nodig aan vervanging toe. 
Lees verder bij de bron: haarlem105

Duitse vrachtwagens brengen pallets voor vreugdevuur: ‘Record moet worden verbroken’

Terwijl een vrachtwagen vol pallets uit Limburg wordt uitgeladen, rijdt er een Duitse truck vol met hout het Scheveningse strand op. ‘We hebben drie mensen die het hele jaar met die pallets bezig zijn’, zegt Willie van de Scheveningse brandstapel. ‘Het was dit jaar wat lastiger dan normaal, maar we hebben weer genoeg hout.’
Lees verder bij de bron: omroepwest 

Uitdagend fietsen over strand en door polder en duin in Schoorl

Le Champion houdt op zondag 30 december haar laatste van twee MTB-toertochten vanuit Schoorl. Deelnemers aan de MTB toertochten fietsen door de polder, over het strand en door het duingebied van Schoorl met daarin het MTB-parcours van Schoorl. Inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 27 december via www.lechampion.nl.
Lees verder bij de bron: deduinstreek

De nieuwjaarsduik georganiseerd door Strandrestaurant De Waterreus en Max Health Club

1 januari is het weer zover… DE nieuwjaarsduik! Samen met Strandrestaurant De Waterreus organiseren wij weer deze knaller van jouw start van het jaar.  Ook dit jaar ben jij weer van harte uitgenodigd om om 12.00 uur het jaar fris en fruitig in te duiken. Daarna kan je lekker opwarmen in één van de jacuzzi’s met een glas champagne. 
Lees verder bij de bron: https://www.facebook.com/events/785339185134473/