Katwijks schaap spoelt aan op waddeneiland


Een verdwenen schaap uit Katwijk is teruggevonden. Op Eerste Kerstdag bleek een schaap van een Katwijkse schapenherder te zijn verdwenen. Eerst werd gedacht aan een diefstal.
Lees verder bij de bron: rtvkatwijk

Willy Zuid in Katwijk over in andere handen


Paviljoen Willy Zuid gaat over in andere handen. ,,Na 25 mooie jaren op het strand bij Willy Zuid hebben we onverwacht besloten het stokje door te geven’’, meldden maandag Dolf en Dorothé Groenewegen en hun dochters Robin, Nikki en Zoë op facebook.
Het is ’wel een dingetje’, zegt Dolf met enig understatement.
Lees verder bij de bron: leidschdagblad

Haal meer omzet uit je menukaart


Gratis workshop Boost je menukaart!
Verdien meer met je kaart
WELKE gerechten en dranken gaan we op de nieuwe menu- en wijnkaart zetten?
Veel horecaondernemers zijn vanuit dit oogpunt met hun kaart bezig.
Lees verder bij de bron: Strand Nederland

Nieuwe actie om afval containerramp op te ruimen: “De vervuiler betaalt”


Het broedseizoen begint in april. Daarvoor moet er dus zoveel mogelijk afval zijn opgeruimd. Eenvoudig wordt het niet, geeft Van Gent toe, want het zijn heel kleine korreltjes. “Je moet het zand een beetje omwoelen, zodat de korreltjes naar boven komen. Dan kun je met een zuiger wel opzuigen. Dan worden de korreltjes en het zand weer van elkaar gescheiden.”
Lees verder bij de bron: omropfryslan

Callantsoog viert 450-jarig bestaan


Het dorp ontstond na de stormvloed in 1570, waarbij het eiland ‘t Oghe voor de kust volledig werd verwoest. Er werd een nieuwe nederzetting gebouwd door een samenvoeging van ‘t Oghe en het dorp Kallinge. 
Lees verder bij de bron: schagencentraal

Containerramp MSC Zoe herdacht – rondreizend kunstwerk onthuld


Het is strand is opgeruimd, maar in zee ligt nog 800.000 kilo afval. Gisteren werd op Terschelling een kunstwerk onthuld door burgemeester Bert Wassink. Het was gisteren precies 1 jaar geleden dat de containerramp met MSC Zoe plaatsvond. 342 containers sloegen overboord in de Noordzee. De stranden lagen bezaaid met o.a. stoelen, manden, speelgoed, kleding en verpakkingsmateriaal.
Lees verder bij de bron: rtvnof

Nieuwjaarsduik Scheveningen


De Nieuwjaarsduik van Scheveningen beleefde gisteren de 60e editie van het beroemde koudwaterpoedelen op Nieuwjaarsdag. Terwijl vele mensen nog lekker in hun warme bed liggen of thuis aan de warme chocolademelk zitten, staan de echte helden op het strand. Maar liefst 10.000 deelnemers durven ieder jaar de duik in het koude zeewater aan. Eigenlijk is de Nieuwjaarsduik in Scheveningen wel een bucketlist-dingetje.
Lees verder bij de bron: hipenhot

Longwormpatiënt Ameland


Oudjaarsdag 31 december 2019 ontving RTZ & Dierenambulance Amelandj meerdere meldingen over een zieke zeehond op het strand. Op locatie aangekomen bleek het om een longwormpatiëntje te gaan.
Lees verder bij de bron: zeezoogdieren

Honderden mensen bij de nieuwjaarsduik IJmuiden


Ruim achtonderd deelnemers hun badpak aan om op Nieuwjaarsdag deel te nemen aan de 36ste Nieuwjaarduik op het strand van IJmuiden. Hele families met kinderen trotseerden de koude Noordzee en doken samen de golven in.
Lees verder bij de bron: rtvseaport

Dit was 2019 vanuit Strand Nederland


Een overzicht van het jaar 2019 van Strand Nederland

Nieuwjaarsbijeenkomst Waterreus, De Strandbox , De Strandmagazines, De Landelijke Stranddagen, De Strandverkiezingen 2019, De Strandbeurs 2019, Kennisdag Strandbebouwing, De winkel voor het strand, Ontwerpwedstrijd, Paviljoenhouders, Leveranciers.

Wilt u meer weten? Lees  hier onze speciale nieuwsbrief

Fakkeloptocht in plaats van vreugdevuur in Scheveningen


Geen vreugdevuur maar een fakkeloptocht. Komende zaterdagavond organiseren de bouwers van het vreugdevuur in Scheveningen een fakkeloptocht door het dorp. De tocht eindigt op het strand waar de deelnemers bij vuurtonnen “een drankje kunnen doen”.
Lees verder bij de bron: NOS

Ook La Traviata op Scheveningse strand


Na het succes van Carmina Burana (2018) en Aida aan Zee (2019) (foto) brengt Festival Classique samen met Kwekers in de kunst wederom een opera naar het Scheveningse strand: La Traviata. 
Lees verder bij de bron: AD

Nederlanders massaal op het strand op tweede kerstdag


De eerste kerstdiners zitten er op en de katers zijn binnen. Nederlanders gaan op tweede kerstdag massaal uitwaaien op het strand. Het strand bij Egmond aan Zee ziet zwart van de mensen.
Lees verder bij de bron: telegraaf

Nieuwejaarsduik op verschillende locaties in Nederland


Op woensdag 1 januari wordt het genoeg Nieuwejaarsduik georganiseerd. Wij zetten er een paar voor u op een rij.
Reeuwijkse Plassen, Nesselande, Woerden, Oosterplas, Monster, Oldemeijer, Wijk en Aalburg, Prinsenbos, Sloterstrand, Gaasperplas, IJburg, Egmond aan Zee, Haarrijnseplas, Heeresmeer, Oisterwijk, Scheveningen, Ouddorp, Drouwenerveen, Valkenburgse Meer, Strandpaviljoen Nederzandt in Noordwijk, Strandpaviljoen Adam en Eva in Zandvoort, Harlingen, Strand van Luna, Oss, Beachclub Lemmer in IJsselmeer, Hellevoetsluis, Hambroekplas, Schokkerstrand, Groote Wielenplas, Blauwestad, Billy Bird in Hemelrijk, Beachclub Tien in Zandvoort. 
Weet u ook een Nieuwejaarsduik plaats in Nederland?  Laat ons dan weten via: info@strandnederland.nl 

Schouwse Bende strandt door kapotte terreinwagen en zoekt hulp bij bevolking


De Bende van het Strand is letterlijk gestrand. De opruimclub rond Erik de Vries uit Scharendijke zit zonder auto. De 21 jaar oude Ford-terreinwagen heeft de geest gegeven en is niet meer op te lappen. De Vries is een crowdfunding-actie begonnen, zodat hij met zijn vrijwilligers weer snel volop aan de slag kan om de stranden op Schouwen-Duiveland schoon te houden.
Lees verder bij de bron: pzc