Vijf leuke strandtenten in de winter (zodra het weer mag)

Vijf leuke strandtenten in de winter (zodra het weer mag)

Ook in de winter is het fijn om naar het strand te gaan. De dag is helemaal geslaagd als je daarna bij een strandtent kunt opwarmen met een warme chocomelk of een glas rode wijn. Wij zetten de vijf leukste strandtenten van Nederland voor jou op een rijtje, waar je ook in de winter gezellig zit. De meeste van deze strandtenten beschikken over prima parkeergelegenheid. Dus of je nou in een occasion met wat jaartjes ervaring rijdt, of dat een gloednieuwe auto leasen op jouw werk standaard is, hier leg je in elk seizoen zonder problemen aan.

1. Club Zand – Castricum

Club Zand is de meest bekende strandtent van Castricum. Er heerst een relaxte sfeer. De bohemien inrichting, open haard en schapenvellen zorgen voor een ultiem wintergevoel. Bij Club Zand kun je terecht voor een ontbijt, lunch of diner. Ze doen aan ‘shared dining’, wat betekent dat er meerdere gerechten op je tafel worden gezet. Echt ideaal als je met een grote groep bent!

2. Aloha – Wijk aan Zee

Ook Aloha is het hele jaar geopend. Dit is een relaxte hang-out aan de Noordpier in Wijk aan Zee. Ze serveren lekker eten, goede koffie en verse sappen. Aloha werkt zo veel mogelijk met biologische producten. Ook voor wekelijkse Yoga & Bootcamp lessen, kun je bij Aloha terecht. Parkeren is gratis, dus je zet je auto gemakkelijk in de buurt. 

3. Winterlodge – Noordwijk

Bij Winterlodge kun je, zoals de naam al doet vermoeden, heerlijk vertoeven in de wintermaanden. Je kunt er genieten van het knisperende haardvuur, een verse pizza uit de pizzaoven, verse soep en nog veel meer. De winterlodge is een van de weinige strandtenten in Noordwijk die ook in de winter geopend zijn. De voorkant van de lodge bestaat uit een glazen kas, die prachtig uitzicht biedt op het strand en de (ondergaande) zon.

4. Republiek Bloemendaal – Bloemendaal

Republiek Bloemendaal is de perfecte plek om te ontspannen na een lange strandwandeling. Het interieur is onlangs volledig vernieuwd en op het menu staan natuurlijke elementen centraal, die met liefde en aandacht worden geselecteerd en geserveerd. Zo kun je genieten van een healthy breakfast, maar ook heerlijke snacks voor bij de borrel.

5. San Blas – Overveen

Bij strandpaviljoen San Blas heerst het hele jaar door een tropisch gevoel. Door de kleuren en de inrichting, heb je het gevoel alsof je in Zuid-Amerika zit. Dit is echt ideaal als je op zoek bent naar een summer vibe in de winter. Na een strandwandeling, liggen er binnen heel veel spelletjes op je te wachten. San Blas heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het pand is goed geïsoleerd, er liggen zonnepanelen op het dak én er wordt zo min mogelijk afval geproduceerd. Alle producten worden namelijk zonder verpakking geleverd.