‘Veluwe aan Zee’ is de nieuwe naam van de kustgebieden Nulde en Horst.

‘Veluwe aan Zee’ is de nieuwe naam van de kustgebieden Nulde en Horst. De nieuwe naam past bij de ontwikkeling die het gebied de komende jaren door gaat maken. ‘Veluwe aan Zee’ gaat zich meer richten op het beleven van het strand, een jaarrond aanbod en wordt zowel een plek voor mensen uit de buurt als toeristen van verder af. De naam ‘Veluwe aan Zee’ zal de komende jaren steeds zichtbaarder worden op en rond het gebied.

 

Een definitief bestemmingsplan zorgde eind vorig jaar al voor de start van de gebiedsontwikkeling van Strand Nulde en Horst. In de afgelopen maanden is er veel gebeurd en zijn de eerste grote stappen gezet. Vandaag wordt er een volgende grote stap gezet; de lancering van de nieuwe naam van dit voor Nederlandse begrippen unieke recreatiegebied.

Naast de herinrichting en aanpassing van de publieke ruimtes en het realiseren van diverse recreatieve voorzieningen is ook het ontwikkelen van een branding en positionering belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van het gebied. Leisurelands, de eigenaar van de recreatiegebieden Strand Horst en Strand Nulde, heeft samen met bureau ‘Morrow’ en de ondernemers nagedacht over hoe het gebied herkenbaarder en aantrekkelijker kan worden.

De nieuwe naam: Veluwe aan Zee
“Door een gebied een krachtige naam te geven die alles in zich heeft om het gebied te begrijpen, creëer je een ‘begrip’. Het zorgt voor herkenning en ook voor het effect dat mensen erover gaan praten”, aldus Jeroen van Geel, Creative director bij Morrow. De Veluwe koppelen mensen altijd aan herten, heide, bomen en zwijnen. Maar er is zoveel meer! Er is namelijk ook een prachtige Veluwse kust. Met aan die kust prachtige Veluwse stranden. En er is op de Veluwe één plek waar dit optimaal samen komt. Waar de Veluwe en het water perfect combineren. Het is een plaats als geen ander en voelt bijna als een contradictie, maar wel eentje die je gezien wilt hebben genaamd: Veluwe aan Zee.

Themagebieden

De komende periode zullen de verschillende gebieden uitgewerkt worden met thema’s. Zo komt er bijvoorbeeld een sport en surfstrand en een familiestrand. Kees Rutten (directeur Leisurelands) “Het moet voor de bezoeker veel duidelijker worden waar je voor wat terecht kunt. Kom je om te sporten, een dagje met je gezin of een cocktail in een hangmat? Wij zorgen dat dit in een thematische omgeving kan. Uiteindelijk is het doel dat we in 2026 met trots kunnen zeggen: Veluwe aan Zee heeft het allemaal!”

Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van de gebiedsontwikkeling Veluwe aan Zee via www.veluweaanzee.nl. en abonneer u op de nieuwsbrief. Of kom langs en geniet deze zomer al van wat Veluwe aan Zee allemaal te bieden heeft. 

Persbericht Leisurelands
Foto: Veluwe aan Zee