Thuiswerken aan het strand? Dit zijn de mogelijkheden

Thuiswerken aan het strand? Dit zijn de mogelijkheden

De één zegt dat thuiswerken een blijvertje is, de ander houdt vol dat je zonder contacten met collega’s niet tot prestaties komt. Er blijven echter genoeg situaties over waarbij je louter de laptop en een wifiverbinding nodig hebt om bergen werk te kunnen verzetten. Veel mensen zoeken de inspirerende frisse lucht en vergezichten van de zee op.

Met de camper

Een populaire mogelijkheid om buitenshuis ‘thuis’ te werken is de camper, die buiten de vakanties om toch maar stilstaat. Je moet er maar net één hebben, dat wel. Het voelt bijna als vakantie, wanneer je je busje parkeert (liefst op één van deze gratis plekken natuurlijk) en je laptop aanzet. Zonder de sleur of misschien zelfs irritatie van thuis. In de wintermaanden moet je wel de mogelijkheid hebben om je werkplek te verwarmen, maar daar bestaan genoeg manieren voor. Veel kachels in campers werken op propaan.

Met de auto

Wanneer je personenauto genoeg ruimte biedt, kun je in principe hetzelfde doen, al vergt dit wat meer voorbereiding. In Scandinavië gebruikt men standkachels om stilstaande auto’s op een goedkope manier te verwarmen. Even op de gaspit een eitje bakken lukt niet, net als thee of koffie zetten. Dus qua catering ben je aangewezen op de lokale horeca – of je staat een half uurtje eerder op om broodjes te smeren en een thermoskan te vullen. Even een wandelingetje maken? Neem je laptop en andere waardevolle spullen dan mee, want de goedkoopste autoverzekering of camperverzekering, dekt meestal geen diefstal van spullen uit het voertuig. Daar zit je überhaupt niet op te wachten, natuurlijk.

Strandtenten met wifi

Waar zouden we zijn zonder de strandtenten? Zeker als je liever het openbaar vervoer gebruikt en een centje apart houdt om zo nu en dan wat te bestellen (wordt wel gewaardeerd), bestaan er genoeg plekken met een wifiverbinding waar je de hele dag kunt werken. Tik maar in: ‘thuiswerken strandtenten’ of ‘strandtenten wifi’, en je komt hele lijstjes tegen. Van De Koog tot aan Renesse en nog meer. De verwarming staat aan!

Op het strand zelf

En heb je geen wifinetwerk nodig omdat je, net als in de auto of camper, die verbinding op een andere manier tot stand brengt, dan is het strand zelf op mooie dagen de allergoedkoopste manier om thuis te werken. Neem wel een klapstoeltje mee om in een goede houding te zitten. Wordt het erg warm, trek dan je zwemkleding onder je kleren aan, een frisse duik tussendoor kan de gedachten even ordenen. Om aan de mooie Nederlandse kustlijn te kunnen vertoeven, hoeft het dus niet per se vakantie te zijn.