Strandverblijven winnen aan populariteit

Tijdens de warme maanden van het jaar bleek al dat het strandbezoek in Nederland een flinke vlucht nam tijdens de eerste coronagolf. Deze groei van bezoekersaantallen aan de kust brengt de nodig uitdagingen met zich mee voor het wegennet en de algehele veiligheid op- en om de stranden. Ook kiezen meer mensen voor vakantie direct aan de stranden, bijvoorbeeld in een eigen strandhuis.

Toenemende belangstelling
Het huren van een strandhuis voor een kort tijdelijk verblijf (bijvoorbeeld voor een weekendje weg) is altijd populair geweest. Wat is er immers mooier dan het ontwaken met het geluid van de golven en het uitzicht op de Noordzee? Zowel de vakantieparken die direct aan zee liggen als degenen die hun strandhuis willen verkopen hebben in 2020 goede zaken kunnen doen. Naast het grote aantal bijzondere voordelen aan het bezitten of huren van een strandhuisje, zijn er zeker belangrijke aandachtspunten voor degenen die een eigen strandhuis ambiëren.

Eigen strandhuisje?
Een strandhuisje is voor velen de ultieme droom wat betreft het vakantie kunnen houden in eigen land. Dergelijk huisjes worden vaak binnen een familie doorgegeven van generatie naar generatie. Hoewel strandhuisjes uiteraard goed onderhouden dienen te worden (denk aan de invloeden van het zilte water en stormwind), zijn deze huisjes vaak eenvoudig van bouw en goed zelf bij te houden. Aan het einde van het ‘mooi weer seizoen’ zie je dan ook vaak dat de eigenaren van strandhuisjes hun huizen een lik verf en een laatste check-up geven.
Strandhuisje verzekeren
Met de relatief eenvoudige bouw, de lastig te beveiligen constructie en de ruwe omgeving van een strandhuisje denkt men vaak dat het afsluiten van verzekeringen voor strandhuisjes onmogelijk is. Tegenwoordig zijn hier wel degelijk mogelijkheden voor. Er zijn verzekeraars die goed bekend zijn met dit type vakantieverblijf. Geef bij het inboedelverzekering vergelijken duidelijk aan dat het om de inboedel in een strandhuisje gaat.

Ideale huisjes voor watersporters
Doe je niets liever dan de zee op gaan om te kitesurfen, bodyboarden of om te zwemmen in je vrije tijd? Dan wil je jouw tijd aan- en op het water natuurlijk maximaliseren. Het huren of kopen van een strandhuisje is dan ideaal (tenzij je het geluk hebt al dichtbij het strand te wonen natuurlijk).

Wijk aan Zee is een van de meest populaire stranden voor kiters en surfers, vanwege de goede ligging en golven rond de pier. Dit populaire sportstrand is te zien op een van de drie webcams van populaire strandtenten, waardoor je altijd de golven kunt checken voor de jouw sportspullen tevoorschijn haalt, uit je strandhuisje of uit je auto op de ruime parkeerplaats.