Start strandverkiezingen 2020

Vrijdag 12 juni starten de jaarlijkse strandverkiezingen. Stranden en paviljoenhouders strijden onder meer om de prijzen voor het Beste Strandpaviljoen, het Schoonste Strand, het Duurzaamste Paviljoen en de Beste Nieuwkomer onder de paviljoens. De winnaars worden bepaald aan de hand van een combinatie van controles, mystery visits en publieksstemmen. De winnaars worden 30 juli bekend gemaakt.

Beste Paviljoen

De jury en inspecteurs gaan ook in de zomer van 2020 weer op zoek naar de beste paviljoens en schoonste stranden van Nederland. Tussen 12 juni en 15 juli kan het publiek haar stem uitbrengen op het favoriete paviljoen via www.strandverkiezingen.nl. Na 15 juli worden de 3 populairste paviljoens per provincie én de 3 populairste zoetwaterpaviljoens bezocht door verschillende mystery guests. Aan de hand van hun rapportages en de publieksbeoordelingen bepaalt de jury de beste paviljoens per provincie en de landelijke winnaar van het Beste Paviljoen van 2020.

 

Schoonste Strand                                                                                        

De verkiezing van het Schoonste Strand vindt plaats door metingen. Professionele inspecteurs keuren 36 locaties van parkeerterrein tot strandopgang en van paviljoen tot de vloedlijn. Alle resultaten en omstandigheden worden zorgvuldig gewogen en zijn na de verkiezingen voor iedereen zichtbaar op www.strandinspecties.nl.

 

Duurzaamste Paviljoen en Beste Nieuwkomer

Naast het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand, worden ook de Beste Nieuwkomer en het Duurzaamste Paviljoen door de jury gekozen. Alle paviljoens die dit jaar nieuw zijn of een nieuwe eigenaar hebben, dingen mee naar de prijs voor de Beste Nieuwkomer. Het Duurzaamste Paviljoen wordt door de jury gekozen uit de paviljoens die gekeurd en geschikt bevonden zijn door duurzaamheidkeurmerk Green Key. De paviljoens met de hoogste scores ondergaan een extra keuring door duurzaamheidexperts die uiteindelijk de winnaar zullen kiezen.


Over de verkiezingen

Door de maatregelen rondom corona vindt de prijsuitreiking dit jaar niet plaats in het Beste Paviljoen van het voorgaande jaar (Dok 14 in Cadzand), maar reist de jury 30 juli langs alle winnaars om de prijzen persoonlijk uit te reiken.

De verkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland, Nederland Schoon, Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit en horecavakblad Entree Magazine.