Sluis Schoonste Strand van Nederland

Persbericht

Sluis Schoonste Strand van Nederland
Donderdag 29 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De winnaar van 2021 werd het strand van Sluis in Zeeland. Jury en inspecteurs waren tevreden over de kwaliteit en schoonheid van de kust, ondanks de bijzondere uitdagingen die de coronacrisis ook daar opleverde zijn de waarderingen hoog.
De winst van Sluis is volgens de jury een terechte beloning voor de onvoorstelbare kwaliteit van het Zeeuwse strand. Mareike Erfeling nam namens Rijkswaterstaat plaats in de jury en reikte de prijs voor de winnaar uit. Zij toonde zich onder de indruk van de allesomvattende aanpak en de samenwerking tussen overheid en strandondernemers. “Sluis was vorig jaar al het schoonste strand van Zeeland en draait al jaren mee in de top. Het was een kwestie van tijd voor deze gemeente een keer voor de hoofdprijs in aanmerking zou komen. Met een dikke 9.8 als rapportcijfer, scoorde het strand hier op alle punten excellent. Van parkeerplaats tot paviljoens was alles in orde.”

Ook hoofdinspecteur Aad de Bloois was te spreken over de aanpak van Sluis. “Sluis krijgt altijd veel toeristische bezoekers uit Duitsland en Zeeuws-Vlaanderen heeft België als achterland. Uit onze inspecties blijkt dat toeristen erg goed met hun afval omgaan. Maar dat komt ook doordat zowel de overheid als de ondernemers ze daartoe in staat stellen. Er is veel communicatie om gasten te helpen herinneren hun afval op te ruimen, er staan palen met afvalzakjes op het strand en er zijn op en rond het strand volop containers met mogelijkheden om afval te scheiden. Die gezamenlijke inspanningen leidden tot een topresultaat.”

Lees verder >>