Paviljoenhouders Nederland kijken uit naar 1 juni

Paviljoenhouders Nederland kijken uit naar 1 juni

Onduidelijkheid over steunpakket blijft

 

De Nederlandse strandpaviljoenhouders zijn blij dat we weer de deuren kunnen openen. Natuurlijk hebben wij alle begrip voor de noodzakelijke sluiting door de overheid en de aanstaande maatregelen. En wij zijn er klaar voor onze gasten veilig en gastvrij te kunnen ontvangen.

 

Als het strand iets biedt is het wel rust en ruimte. Als we ons samen met de gasten inspannen elkaar de ruimte te geven om te eten, drinken en van het strand te genieten, zien wij volop mogelijkheden. Onze ruime terrassen stellen ons in staat weer heel veel mensen gastvrij te kunnen ontvangen.

 

Om zoveel mogelijk mensen gezelligheid én veiligheid te bieden, moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. De paviljoenhouders zullen zorgen dat alles in en rond de paviljoens volledig klopt met de richtlijnen. Wij rekenen erop dat de bezoekers van het strand zelf hun verantwoordelijkheid zullen nemen op het strand zelf en de gemeente controleert waar dat nodig is.

 

Als extra service zullen veel ondernemers gebruik (blijven) maken van take away. Waarbij we natuurlijk samen met de gasten zorgen dat daarbij geen verpakkingen of andere materialen op het strand achterblijven.

 

De ondernemers op het strand denken graag mee in oplossingen. Daarom stimuleren wij het gebruik van webcams zodat gasten zelf kunnen beoordelen of het niet te druk is op het strand.

 

Duidelijkheid uit Den Haag

De kust is uniek in diversiteit en aantallen bezoekers. Daarom hebben we boven alles behoefte aan duidelijkheid, zodat zowel ondernemers als bezoekers weten waar ze aan toe zijn. Hoe eerder we alle protocollen hebben over reserveren, aantallen gasten en gebruik van strandbedden, hoe beter en veiliger wij onze gasten kunnen ontvangen. Daarom hopen we voor alle 321 paviljoens in 28 kustgemeentes, van Cadzand tot Schiermonnikoog, snel duidelijke regels te krijgen waar we ons aan zullen houden en waar we ons ook op kunnen beroepen. Eenduidig en transparant.

 

We koersen met alle nieuwe regels, zoals premier Rutte zegt, op half zicht. Daarom vinden wij het erg belangrijk gezamenlijk te evalueren wanneer dat kan. Daarnaast hopen wij natuurlijk op snelle duidelijkheid omtrent het steunpakket voor de strandondernemers waar KHN zich momenteel voor inzet. Daar hoort ook helderheid over reparatie van de NOW-regeling voor de seizoenpaviljoens en de nieuwe NOW2.0 regeling nadrukkelijk bij.

 

De paviljoenhouders zitten dit jaar in een unieke situatie. Daarom zouden wij ook graag steun krijgen voor één unieke maatregel: dat de overheid toestaat dat ook de seizoensbedrijven dit jaar in de winter kunnen blijven staan om alle kosten van afbouw, opslag en opbouw eenmalig weg te nemen voor deze ondernemers.

 

Namens de Nederlandse strandverenigingen en Strand Nederland. 

 

Voor meer informatie:

Kiria Logtenberg – Safari Lodge Zandvoort

M: 06 139 00 539

E: zee@safarilodge.nl

 

Bas de Jong – Strand Nederland

M: 06 24 17 58 47

E: bas@strandnederland.nl