Nieuwe Paviljoens – Woest 17 – Nieuwvliet

Geland op het strand

Marijn van den Hemel en Ruben Goethals zijn ondernemers met diepe wortels in de Zeeuws-Vlaamse kust. Ze namen afscheid van hun twee bedrijven in Groede om in Nieuwvliet een volgende stap te zetten met Strandpaviljoen Woest 17.

Eerder hadden Marijn en Ruben samen Strandhuys de Vrijbuyter en Strandcafé De Groese Duintjes in Groede. Mooie bedrijven, maar wel druk om te combineren met een privéleven. Marijn: “We hadden het daar fantastisch en hebben het tien jaar met veel liefde gedaan, maar het waren erg lange werkdagen. Het Strandhuys opende al vroeg en het café ging tot diep in de nacht door. Met oog op de toekomst konden we daar helaas niet blijven en moesten we op zoek naar iets anders. Toen kwam vorig jaar dit strandpaviljoen op ons pad.” Strandpaviljoen Woest 17 draait al sinds 17 februari. Handig, want dan kunnen de gasten vroeg kennismaken met het paviljoen en kunnen kinderziektes uit de operatie worden gehaald. En natuurlijk kan ondernemer Marijn van den Hemel de reacties van de gasten een beetje polsen. “Het is heel positief allemaal gelukkig” deelt ze mee. “We hebben het interieur en het terras helemaal omgegooid, dus dat is toch even spannend. Maar iedereen is tot nu erg blij.”

Zeeuwse trots
Voorheen was het strandpaviljoen onder de oude eigenaren vooral licht en wit, Marijn en haar partner Ruben kozen voor een andere sfeer. “We hadden in onze vorige bedrijven veel planten en dat voelt voor ons heel goed. Dus dat doen we hier ook. De witte muren hebben we allemaal zwart geschilderd, we hebben een heel gave muurschildering van een woeste zee met vissen en ons logo en we hebben een opvallende groene bar met een barblad van een boomstam dat we speciaal hebben laten ontwerpen door een Zeeuwse maker. Sowieso werken we heel veel met lokale leveranciers. De boomstamtafels in het paviljoen komen weer van andere Zeeuwse meubelmakers. Daarnaast werken we voor het eten en drinken graag samen met Zeeuwse leveranciers. Deze provincie is zo’n schatkamer van mooie producten en trotse leveranciers van hoge kwaliteit en het is ook nog eens een duurzamer aanpak. Het zou zonde zijn dat niet in te zetten. We hebben bijvoorbeeld Zeeuwse garnalenkroketjes voor de borrel, en verse vis uit de Noordzee voor op onze dinerkaart en hebben veel verschillende speciale bieren van lokale brouwers op de drankkaart. We vinden speciaalbieren sowieso interessant, vandaar onze tien verschillende bieren op de tap. Met Woest 17 Blond: ons huisbier, uiteraard lokaal gebrouwen.”

 

 

“De provincie Zeeland is een schatkamer van mooie producten en bevlogen leveranciers”

 

Perfecte uitstraling
Het paviljoen is een stuk groter dan de eerdere bedrijven die Marijn en Ruben samen hadden. “Binnen kunnen we 120 gasten kwijt en buiten 210 als we volle capaciteit draaien. Dat is ongeveer twee keer zoveel als in het Strandhuys, maar vreemd genoeg onderneemt het rustiger. Alle inkoop, administratie, marketing… noem maar op: het hoeft nog maar voor één bedrijf. We hebben het terras nu nog even iets kleiner gehouden om goed op te kunnen starten. Dat hebben we trouwens ook helemaal een make-over gegeven met olijfbomen en sfeervolle priklichtjes. We hadden nog heel mooie rotan terrasmeubels uit het Strandhuys die vrijwel nieuw waren. Dat past hier perfect qua stijl en geeft een heel mooie uitstraling richting passanten. Het is zo ontzettend leuk om dit project helemaal samen op te pakken, natuurlijk met ons topteam. We kijken allebei ontzettend uit naar de eerste mooie, zonnige dagen en een vol terras met blije mensen. We kunnen niet wachten tot het voorjaar begint!”