De warmte van nieuw paviljoen Noord-Noord-West

Huiskamer van Hoek van Holland

Joyce en Abel Hoornweg namen Beachclub The Bing over op het strand van Hoek van Holland. Met een nieuwe naam en hun eigen sfeer gaan ze het nieuwe strandseizoen in met paviljoen Noord-noord-west. “Wij willen het ouderwetse strandgevoel.”

Als we Joyce spreken, lijkt het strandseizoen nog een andere planeet. In de file, veroorzaakt door winterse buien, op een kille grijze dinsdag. Maar wanneer ze begint te praten over de plannen die zij en haar man Abel hebben met paviljoen Noord-noord-west, breekt vanzelf de zon door. “Hoek van Holland doet het natuurlijk heel erg goed en wij denken dat we met het nieuwe paviljoen prima tussen het bestaande aanbod passen”. Dit ondanks het feit dat Noord-noord-west Joyce en Abel eigenlijk een beetje is overkomen. “We hadden een aantal jaar geleden wel een paviljoen in Hoek van Holland: Lodge 25. Dat hebben we verkocht en we zijn andere dingen gaan doen. Maar de contacten op het strand bleven. Onder meer met Jeroen, de oud-eigenaar van The Bing. We investeerden in zijn bedrijf en het een leidde tot het ander. Uiteindelijk namen we The Bing over en keerden we terug op het strand.”

De terugkeer bevalt Abel en Joyce goed, hoewel het ook wel weer wennen is in het strandleven te stappen. “Het is oud en vertrouwd, maar ik moet me wel weer even instellen op de onvoorspelbaarheid merk ik”, lacht Joyce. “Ik spreek je nu tijdens een winterse bui terwijl Abel op het strand is om op te bouwen. Dat vertraagt alles weer een beetje en maakt duidelijk hoe dynamisch het leven van een strandondernemer is.” Het stel stapte met The Bing in een lopende zaak. Daar willen ze mee breken nu ze dit voorjaar de kans hebben alles even anders te doen. “The Bing was een mooi bedrijf, maar we willen het wat meer eigen maken. Noord-noord-west voelt veel meer als ons bedrijf. Het leuke aan Hoek van Holland is dat er heel veel paviljoens zitten, zodat je echt een eigen keuze kunt maken in wat voor bedrijf je wil zijn. De ene ondernemer wil graag een soort club, de volgende is er voor de sporters op het strand en wij hebben onze eigen doelgroep met het ouderwetse strandgevoel. Ik wil een lage drempel, vriendelijke en gastvrije service en gerechten zonder poespas.”

“In Hoek van Holland kun je je eigen niche kiezen”

Warm en huiselijk
Een van de zaken die het leven aan het strand wellicht iets minder onvoorspelbaar kunnen maken, is de nieuwe metro die naar het strand rijdt. “Die stopt hier zo’n beetje naast de deur en ik hoop dat we daar een regelmatige aanloop door krijgen. Ook dat is een reden dat we kiezen voor een lage drempel en ‘gewoon’ goede gerechten. Met de metro kun je ook met een kleine portemonnee toch iets doen met je gezin en de hond. Bij dat uitje hoort dan ook dat je ergens terecht kunt voor een eenvoudige, eerlijke en goede maaltijd en een vriendelijke ontvangst. Dat willen wij graag bieden. We gaan een beetje terug naar de basis van het strand, het moet voelen als thuiskomen als je met je gezin hier komt eten en drinken. Dat is ook de reden dat we kiezen voor een warme en huiselijke inrichting. The Bing was heel botanisch qua uitstraling, wij brengen er iets meer rust en eenvoud in, maar behouden wel dat warme en huiselijke gevoel en de natuurlijke uitstraling. Iedereen die hier binnen komt, voelt zich meteen op zijn gemak en gasten vertellen vaak dat het meteen gezellig aandoet. Dat is de sfeer die wij neer willen zetten.”