BEACHCLUB LEKKER UIT VROUWENPOLDER BESTE PAVILJOEN VAN NEDERLAND

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. D Zeeuwse Beachcelub Lekker uit Vrouwenpolder werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2020. Het werd een dubbelslag voor Zeeland, want Bombaai uit West-Kapelle werd uitgeroepen tot het beste nieuwe paviljoen van het jaar.

Beste paviljoen van Nederland

De jury reikte de prijzen persoonlijk uit bij de ondernemingen met mooie woorden voor de winnaar. “Zowel het publiek als de mystery guests waren bijzonder enthousiast over de gastvrijheid en de kwaliteit van Beachclub Lekker. De verhouding tussen prijs en kwaliteit klopt hier volledig en de gastgerichtheid van de medewerkers overtreft alle verwachtingen. Een prachtige zaak met een prettige sfeer die van een stranddag echt een korte vakantie weet te maken. Zelfs terwijl de coronacrisis voor druk op de ketel zorgde, bleef het personeel gastvrij, georganiseerd en geduldig. Beachclub Lekker is een heel mooie winnaar en scoort op alle vlakken uitzonderlijk goed!”

Beste nieuwkomer

Bombaai kreeg lof voor de prachtige ligging van het paviljoen en de volstrekt eigen stijl waarmee het paviljoen zich onderscheidt van de andere nieuwkomers aan de kust. “Een absoluut onderscheidend paviljoen in uitstraling, assortiment en gastvrijheid. Het concept is overal goed doorgevoerd en de sfeer en kwaliteit van dit nieuwe bedrijf zijn van hoog niveau. Een terechte winnaar.”

Duurzaamste paviljoen

Paviljoen Sjoerd op Ameland won de prijs voor het Duurzaamste Paviljoen van 2020. Voor deze prijs lette de jury op alle aspecten van de bedrijfsvoering. Van schoonheid tot energieopwekking en van de menukaart tot het watergebruik. “Paviljoen Sjoerd denkt hier op ieder niveau over na. De ondernemer investeert echt in slimme en groene maatregelen en heeft daarmee een paviljoen gerealiseerd dat voor veel bedrijven als blauwdruk voor de toekomst zou kunnen dienen. Een visionaire aanpak van een innovatieve ondernemer”, aldus de jury.

Beste paviljoens en schoonste strand per provincie

Behalve het beste strandpaviljoen en het schoonste strand van Nederland werden de prijzen ook per provincie uitgereikt. In Zeeland werd het beste paviljoen uiteraard Beachclub Lekker. Het Schoonste strand van deze provincie ligt in de gemeente Sluis. In Zuid-Holland was het feest in Katwijk. Paviljoen Surf en Beach werd hier uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van de provincie en de gemeente Katwijk kreeg de prijs voor het Schoonste Strand van Zuid-Holland. Ameland werd natuurlijk ook uitgeroepen tot het Schoonste strand van De Wadden.

Pier 16 uit Nagele werd uitgeroepen tot het Beste Zoetwaterpaviljoen van Nederland.

 

Over de verkiezingen

De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en wordt daarbij gesteund door de Green Deal Schone stranden, Stichting NederlandSchoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key en horecavakblad Entree.

Uitslagen en juryrapporten