Aziatische warmte op het zwarte pad

Nieuw paviljoen – Baia Beachclub – Scheveningen

 

De tweelingbroers Allard en Sander Francois ondernemen al langere tijd gezamenlijk met hun vader Wouter in Beachclub WOW en het zusterpaviljoen The Beach House by WOW. Een combinatie met zóveel kracht, dat dit voorjaar het derde paviljoen zal openen op het strand van Scheveningen: Seizoenspaviljoen Baia Beachclub.

 

Sander Francois heeft een lange opbouwdag bij Baia Beachclub achter de rug als we hem ’s avonds spreken, midden in de bouw van Baia Beachclub. Lange dagen horen erbij in de aanloop naar het nieuwe seizoen en de stormen van begin maart gooiden roet in het eten. “We streven ernaar 1 april te openen, dus werken we dag en nacht door”, vertelt hij. Hoe kwamen hij, zijn broer en vader erbij een derde zaak te openen al snel nadat hun tweede bedrijf The Beach House by WOW opende? “Het wordt met iedere nieuwe zaak eigenlijk steeds leuker voor ons als ondernemers. De eerste tent die we openden hadden we zoveel ideeën dat het bijna teveel was. Dan moet je allerlei concessies gaan doen aan de mogelijkheden die je in een paviljoen ziet en moet je een deel van je creativiteit eigenlijk beknotten. Nu kunnen we in ieder paviljoen hier iets anders doen, waardoor we meer gebruikmaken van onze ideeën.

 

Eenvoudig of ingewikkeld

De kwaliteit van het eten is, uiteraard, belangrijk, maar Sander benadrukt dat ze het ouderwetse strandgevoel willen creëren. “We hebben een heel open paviljoen met onder meer een serre met veel glas. Hierin staan de meest tropisch planten en gezellige tafelhaardjes om de mensen een unieke stranddag te bezorgen, ook met minder weer. Voorop staat dat wij een strandtent willen neerzetten die toegankelijk is voor iedereen. Een ontmoetingsplek met voor ieder wat wils. De toegankelijkheid in combinatie met een Aziatisch geïnspireerde menukaart zal de kracht van Baia Beachclub zijn. Van klassieke rendang en gado gado tot aan biertjes of cocktails uit Azië; Baia wordt the place to be.”

 

“Van klassieke rendang  en gado gado tot aan  biertjes of cocktails uit Azië; Baia wordt the place to be.”

 

Balinese vibe
De inrichting van Baia past volgens Sander bij de Aziatische kaart. “We wilden het warm en natuurlijk aan laten voelen, zoals je op Bali of in Thailand ook aan het strand kunt dineren. Daarom werken veel met bamboe banken met tafelhaardjes om lekker aan te loungen, banken met hout van koffieplanten waarvan het frame wat dikker is, ronde tafels en vierkante tafels om lekker ‘gewoon’ aan te dineren en dat wisselen dat af met hoge tafels waar je aan teak krukken aan kunt schuiven. Het heeft een heerlijke Balinese vibe en daardoor kun je bij Baia terecht voor alle denkbare gelegenheden. Van een gezellige borrel met werk tot loungen met vrienden en van koffie met iets lekkers ernaast tot een romantisch diner. Het moet echt een strandtent zijn. Een lage drempel en met een hoge kwaliteit van eten en drinken. Daarom hebben we op een deel van het terras ook geen planken. Daar zit je op een mooi terras, lekker met je voetjes in het zand, terwijl je naar de ondergaande zon kunt kijken. Wie wil dat nou niet? Net alsof je even op vakantie bent in Indonesië.”