Kustbelevingsonderzoek ANWB

Kustbelevingsonderzoek ANWB: Nederlanders zijn zeer tevreden

Nederlanders zijn zeer tevreden over de Noordzeekust. Dat blijkt uit een onderzoek van de ANWB onder ruim 3.600 leden, die het afgelopen jaar de kust bezochten. Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland krijgen als rapportcijfer gemiddeld een 8 en de Waddeneilanden ontvangen zelfs een 9. Leden associëren de kust vooral met mooi, licht en frisse lucht. Wandelen, uitwaaien, relaxen en natuurbeleving zijn de meest voorkomende activiteiten aan de kust. Een meerderheid van de leden is tevreden over recreatieve voorzieningen als fiets- en wandelpaden en strandopgangen, en over de bereikbaarheid per fiets.

Met dit onderzoek geeft de ANWB-bezoekers van de kust een stem in de Kustpactmonitor. Vier jaar geleden tekenden bijna zestig overheden en maatschappelijke organisaties het Kustpact, waarmee wordt gestreefd naar balans tussen de ontwikkeling van de kust en het beschermen van haar kernkwaliteiten.

Met de Kustpactmonitor wordt de ontwikkeling van de recreatieve bebouwing en van de kernkwaliteiten gevolgd. De ANWB biedt het onderzoek ook aan de kustoverheden aan, zodat zij dit kunnen gebruiken voor het verbeteren van hun voorzieningen en beleid voor toeristen. Zie voor meer informatie: anwb.nl