Verkiezingen

 

Beachclub Perry’s Strandpaviljoen van het Jaar 2013

Eerste keer dat een Zeeuws paviljoen wint!!!

De Zeeuwse beachclub Perry’s is donderdag 4 juli in Noordwijk uitgeroepen tot Beste Strandpaviljoen van het Jaar 2013. Jury en publiek roemden onder meer de gastvrijheid, schoonheid en sfeer van het bedrijf. De prijs werd uitgereikt door Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Het is de eerste keer dat een Zeeuws paviljoen de titel wint.                          

Naast de prijs voor het beste strandpaviljoen van 2013, werden ook de winnaars van het schoonste paviljoen van het jaar, het beste paviljoen volgens de Duitse bezoekers en de beste paviljoens per regio bekendgemaakt. Het was een uitstekend jaar voor de Zeeuwse paviljoens, want Puur uit Groede won de prijs voor het schoonste paviljoen. De Duitse bezoekers van de Nederlandse kust verkozen Paal 17 uit het Texelse De Koog tot hun favoriete paviljoen.

Beste paviljoens per regio
Verder werden dus de beste paviljoens per kustprovincie bekend gemaakt. In het waddengebied kwam Paal 17 op Texel als beste uit de bus. In Noord-Holland won paviljoen Thalassa uit Zandvoort aan Zee, terwijl in Zuid-Holland paviljoen Het Strand uit Katwijk de titel in de wacht sleepte. Natuurlijk ging Beachclub Perry’s in Zeeland met de titel aan de haal, alvorens uitgeroepen te worden tot het beste paviljoen van Nederland.

 

Verkiezing Strandpaviljoen van het Jaar.

Het beste strandpaviljoen van Nederland heeft alles. Een nieuw strandseizoen, een nieuwe verkiezing van het beste strandpaviljoen van Nederland. Met dit jaar een belangrijke rol voor mystery guests. De verkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland, mat ondersteuning van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), Stichting Nederland Schoon, Horeca Entree en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
Publiek en strandronde
Natuurlijk heeft ook het publiek een belangrijke stem. Via de website www.strandpaviljoen2013.nl kunnen bezoekers hun beoordeling in combinatie met een motivatie achterlaten. Naast de publieksstemmen, controleert Strand Nederland tijdens bezoeken aan alle Nederlandse paviljoens op een aantal punten. Uit de combinatie van publieksstemmen en strandronde komen de beste paviljoens per provincie naar voren. Die onderling de strijd aangaan.
Met het diverse aanbod langs de kust lijkt het een onmogelijke taak om de paviljoens met elkaar te vergelijken. Het ene paviljoen is goed met sport, het andere kookt op topniveau, het volgende organiseert de beste feesten en weer een ander bedient natuurliefhebbers op hun wenken met rust en ruimte. De grote gemene deler van alle paviljoens is echter dat gastvrijheid, schoonheid en aandacht voor gasten en producten van hoog niveau moeten zijn. Om erachter te komen welke paviljoens op alle punten goed scoren maakt de organisatie van de verkiezingen gebruik van onafhankelijke specialisten: de mystery guests. De paviljoens die als toppers uit de eerste ronde van publieksstemmen en strandronde komen, zullen bezocht worden door deze groep die ieder hun eigen expertise hebben.
Naast de verkiezing van het Strandpaviljoen van het Jaar, Beste Strandpaviljoen per provincie, het Schoonste Paviljoen en het Best Paviljoen volgens de Duitse bezoekers bekend gemaakt worden. De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 4 juli bij de Zeemeeuw in Noordwijk.
Zeeland  
01 Perry’s  
02 Puur  
03 Beachhouse 25  
04 Kaapduin  
05 Moio Beach  
06 Breskens aan Zee  
07 Halve Maentje  
08 Natural High  
09 Panta Rhei  
10 Zuiderduin  
Zuid Holland   
01 Het Strrand  
02 Zeemeeuw  
03 C-Side  
04 Blue Lagoon  
05 Beachclub O  
06 Paal 10  
07 Copacabana  
08 Bries  
09 Zomers  
10 Carlton Beach  
Noord Holland  
01 Thalassa  
02 Vooges  
03 Zoomers  
04 Plazand  
05 Bad Zuid  
06 Fuel Beachclub  
07 Skyline  
08 Haven van Zandvoort  
09 Woest  
10 De Deining  
Wadden Eilanden  
01 Paal 17  
02 Paal 12  
03 Zand Zee Bar  
04 Hearthbreak Hotel  
05 Paal 9  
Populaire Duits  
01 Paal 17  
02 De Zeemeeuw  
03 Puur  
04 Perry’s  
05 Panta Rhei  
06 Kaapduin  
07 C-Side