SGP niet blij met optreden rapper Jebroer

Een optreden van rapper Je Broer heeft op Goeree-Overflakkee voor grote beroering gezorgd, maar op Schouwen-Duiveland klimt hij zaterdag ‘gewoon’ op het podium van camping Duin en Strand in Scharendijke.
Je Broer heeft met zijn nummer ‘Kind van de duivel’ veel kwaad bloed gezet bij diverse kerkgemeenschappen. Op Flakkee leidde dat er zelfs toe dat de kerk de zanger uitkocht, waardoor hij niet kwam rappen. De vervangende act maakte nog wel een statement door het nummer zelf te zingen. Florus van der Paauw van de SGP in de gemeenteraad zegt verrast te zijn door het optreden in Scharendijke.,,Ik wist er niet van. Je zou dit niet moeten willen. We moeten niet alles gewoon gaan vinden.” Maar tegelijkertijd zegt hij het nog niet aan de hand te hebben gehad en weet niet of de gemeente omstreden artiesten kan weigeren.

Dat wil hij wel gaan uitzoeken. Niet voor dit optreden, maar voor de toekomst. ,,Ik denk dat als het mogelijk is dit in de APV (plaatselijke verordening) op te nemen, dat wij daar zeker voorstander van zouden zijn. Maar ik kan niet zeggen of die mogelijkheid er is. Het is toch van de gekke dat dit soort teksten wordt verkondigd.”

Foto: Wereldregio

Bron: http://www.wereldregio.nl/2017/08/04/sgp-niet-blij-met-optreden-rapper-jebroer/

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterEmail this to someone