Overeenkomst ontwikkeling Strand Horst

ERMELO – De invulling van de plannen voor Strand Horst komen een flinke stap dichterbij. Voor de 7 ha grote ontwikkellocatie op recreatiegebied Strand Horst-Zuid in Ermelo hebben RGV en Vandenbrink Onroerend Goed een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De betreffende locatie maakt deel uit van de Visie Strand Horst die de gemeenteraad van Ermelo eind 2013 heeft vastgesteld.

De visie bevat plannen van diverse recreatiebedrijven. De overeenkomst betreft het terrein direct ten zuiden van de jachthaven. Het heeft een prominente ligging aan de A28 en aan de Randmeren. Volgens Erik Droogh (RGV) en Bert van den Brink (Vandenbrink Onroerend Goed) biedt de ontwikkellocatie voor Ermelo grote kansen om zich nadrukkelijk te profileren. Het toerisme in Ermelo is traditioneel op de Veluwse bossen en heidevelden gericht. Strand Horst biedt daarentegen volop mogelijkheden om de waterkant onder de aandacht te brengen. Door de economische stagnatie van de afgelopen jaren zijn bovendien extra arbeidsplaatsen in de bouw, horeca en het toerisme meer dan welkom. Een hotel zal in ieder geval deel uitmaken van de plannen.
Vandenbrink Onroerend Goed is gevestigd in Ermelo en exploiteert en ontwikkelt een breed scala aan vastgoed in Nederland en Duitsland. Aansprekende zaken in de directe omgeving zijn de geplande herontwikkeling van het “weitje” in Ermelo en de realisatie van het woonzorgcentrum de Samaritaan in Putten.

Uitbreiding Telstar Surf Club
Positieve ontwikkeling is ook dat Telstar Surf Club in het voorjaar van 2015 gaat uitbreiden met horeca en verblijfsrecreatie. De kite- en surflocatie is dé hotspot voor kiten en surfen in heel Nederland. Met het uitbreiden en verbeteren van het serviceniveau krijgt ook deze locatie een boost.

Landelijke trend is dat het publiek steeds minder de stranden op zoekt. Toch blijft Strand Horst voor deze bezoekers meer dan voldoende ruimte bieden.
De gemeente is nu bezig het bestemmingsplan aan te passen. Hierin participeren ook de andere ondernemers op Strand Horst. Van den Brink en Droogh: ” Het is een grote kans en we hopen dat het bestemmingsplan er met spoed gaat komen, dan kunnen bedrijven eindelijk van start om van de locatie iets moois te maken”.

Meer informatie over Strand Horst op www.nulde-horst.nl

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone