Organisatie strandfeest deugt niet

Het strand van Bloemendaal was nagenoeg leeg afgelopen zondag, maar feestgangers werden op een hoopje bijeengedreven. De organisatie van het strandfeest moet zich schamen, stelt Cor Haagsman. 
Zondagavond 28 mei Bloemendaal. Drie strandpaviljoens organiseren een strandfeest. Het weer is prima. Er komen duizenden mensen op af en ze worden in een soort langgerekte kooi met een toegangsbreedte van drie meter gedreven.

Vele mensen kunnen er niet in dus het is dringen geblazen. Bovendien blijkt dat er ook nog eens duizenden kaarten (20 tot 50 euro) te veel verkocht zijn. De aanwezige politie heeft haar handen vol aan de diverse opstootjes binnen die hekken. De aanwezige helikopter draait constant rondjes. Het publiek eist toegang. Hekken worden omver getrokken. Enkele mensen raken gewond. De boel loopt geheel uit de hand. De ME wordt ingeschakeld en het publiek druipt rustig en teleurgesteld met een financiƫle kater af.

Met verbazing heb ik op het strand van Bloemendaal het voorval aanschouwd. Wat een vertoning. Organisatie, jullie moeten je ogen uit je kop schamen. Als er zoveel mensen komen, geef ze dan de ruimte. Het hele strand, waar wel 10.000 mensen kunnen genieten, is nagenoeg leeg. Nee, mensen worden op een hoopje bijeengedreven. De gemeente Bloemendaal moet ingrijpen om dit in de toekomst te voorkomen.

Cor Haagsman,

Zandvoort

Bron: http://www.telegraaf.nl/watuzegt/28263299/__Organisatie_strandfeest_deugt_niet__.html

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterEmail this to someone