Beste

De verkiezing voor het Beste Strandpaviljoen van Nederland is net als vorig jaar opgebouwd uit verschillende elementen. Om te beginnen heeft het publiek een belangrijke stem. Via de website www.strandpaviljoen2014.nl kunnen bezoekers hun beoordeling in combinatie met een motivatie achterlaten. Daarnaast controleert Strand Nederland tijdens haar jaarlijkse bezoeken aan alle Nederlandse paviljoens de bedrijven op een aantal punten. Uit de combinatie van publieksstemmen en strandronde komen de beste paviljoens per provincie naar voren die onderling de strijd aangaan.

Met het diverse aanbod langs de kust lijkt het een onmogelijke taak om de paviljoens met elkaar te vergelijken. Het ene paviljoen is goed met sport, het andere kookt op topniveau, het volgende organiseert de beste feesten en weer een ander bedient natuurliefhebbers op hun wenken met rust en ruimte. De grote gemene deler van alle paviljoens is echter dat gastvrijheid, schoonheid en aandacht voor gasten en producten van hoog niveau moeten zijn.

Om erachter te komen welke paviljoens op alle punten goed scoren, maakt de organisatie voor de beoordeling van de beste paviljoens van de provincies gebruik van onafhankelijke specialisten: de mystery guests. Zij zullen bezocht worden door deze groep die ieder hun eigen expertise hebben en de uiteindelijke winnaar aan zullen wijzen.

Beste Strandpaviljoen Waddeneilanden 2014
 = De Branding op Terschelling
wadden
Beste Strandpaviljoen Noord – Holland 2014
= Woest in Callantsoog
noordholland
Beste Strandpaviljoen Zuid – Holland 2014
= De Zeemeeuw in Noordwijk
duitse
Beste Strandpaviljoen Zeeland 2014
= Strand 90 – Domburg
zeeland